Almanya’da pazarı pazartesiye bağlayan gecenin ilk saatleri itibarıyla havalimanları, limanlar, tren yolları, otobüsler ve metroda 24 saatlik büyük greve gidildi.  Yükselen enflasyon dolayısıyla daha fazla ücret talep eden binlerce sendika üyesi iş bıraktı.

Üç milyona yakın üyesi olan Verdi ve EVG sendikaları, ülkede yıllardır gerçekleşen en büyük iş bırakma eylemiyle maaş müzakerelerinde işverenler üzerinde baskı yaratmayı amaçlıyor.

Almanya’da gerçekleştirilen toplu grevin Hollanda’yı da etkileyeceği tahmin ediliyor.

EVG, Deutsche Bahn demiryolu şirketinin yaklaşık 230 bin çalışanına greve katılma çağrısında bulundu. Hollanda sınırındaki Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletleri de dahil olmak üzere birçok bölgede bölgesel demiryolu bağlantıları durma noktasına geldi.

Hollanda Demiryolları NS'nin bildirdiğine göre, Hollanda ile Almanya arasındaki uluslararası trenler Pazartesi günü çalışmayacak. Bölgesel taşıyıcı Arriva'da, Groningse Bad, Nieuweschans ve Almanya sınırındaki Weener arasındaki tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Vatandaşların, toplu taşımadaki grev nedeniyle daha çok kendi araçları ile trafiğe çıkacağı ve bu nedenle birçok otoyolda sıkışıklık yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Verdi yüzde 10,5 zam isterken EVG’nin talebi yüzde 12 talebinde bulunuyor. Bu ayın başında posta çalışanları yüzde 11,5 zam elde etmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.