Almanya’da bu yılın başında 96 Alman sağlık sigortası şirketinden 39'u fiyat artışına gitti. Bu, yaklaşık 29,4 milyon Alman'ın etkileneceği anlamına geliyor. Ortalama artış yüzde 2 oranında gerçekleşti. 

Bu yıl Federal hükümet hastalık kasalarına (Krankenkassen) ayrılan payla ilgili olarak katkı değerlendirme limitini 59.850 eurodan 62.100 euroya çıkarttı. Ayrıca yasama organının belirlediği ortalama ek katkı payı da yüzde 1,6'dan 1,7'ye yükseldi. Bu durum sağlık sigorta şirketlerinin kestiği prim miktarını ortalama yüzde 2 artırdı.

Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler Almanya'da Mayıs ayında yürürlüğe giren değişiklikler

Açıklanan prim miktarlarına göre 96 Alman sağlık sigortası şirketinden 39'u yüzde 2,7 ile yüzde 0,9 oranında fiyat artışına giderken, 42,2 milyon kişinin hizmet aldığı 46 sağlık sigortası şirketi ek katkı payına zam yapmayacağını açıkladı. Yaklaşık 800 kişinin hizmet aldığı 5 şirket ise prim miktarlarında indirime gitti.

Elde edilen verilere göre en fazla zam yapan şirket AOK Nord sigortası oldu. Bu şirketin prim miktarları yüzde 2,7 arttı. Şirket bu yıl sigortalı çalışanların maaşından yüzde 17,3 kesinti yapıyor.

AOK Nord’dan sonra ek yüksek ek aidatı yüzde 2,2 olarak belirleyen AOK Rheinland/Hamburg alıyor. En ucuz sağlık sigortası ise sadece yüzde 0.9 ek aidat alan BKK Firmus oldu. BKK Firmus maaşların yüzde 15.5’ini hastalık sigortası aidatı olarak alıyor.

En bilinen diğer sigorta şirketlerinin keseceği aidat miktarı şu şekilde: Knappschaft yüzde 2.2, Barmer yüzde 2.19, IKK Brandenburg/Berlin yüzde 1.99, BKK exklusiv yüzde 1.99, BKK Wirtschaft & Finanzen yüzde 1.99, Bergische Krankenkasse yüzde 1.99, BKK Pfalz yüzde 1.98, Kaufmännische yüzde 1.98.

Diğer sigortaların keseceği aidat miktarları için check24.de sitesine bakabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.