Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilaveti, Köln Eyalet Bölge Birliği Başkanı Adem Onur ve DİTİB Dini Yüksel İstişare Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı. 

DİTİB Dini Yüksel İstişare Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, “Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa‘nın (sav) güzel ahlakı ve merhameti hayatının tüm safhalarında vardı. Mademki Mevlid-i Nebi haftasında Peygamber Efendimizi anıyoruz, öyleyse O'nu anmaktan ziyade anlamaya ve hayatımıza yansıtmaya geçmeliyiz. Mevlid-i Nebi Haftası ümmet olarak hepimizin kendimize çeki düzen verme haftası olmalıdır” dedi.

"Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Düren ve Aachen DİTİB camilerinde düzenlenen konferanslara da katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Köln’deki konferansında; “Kendimizi dinimizin emir ve yasaklarına göre şekillendirmeliyiz. Söz ve davranışlarımız dinimize ve inancımıza gölge düşürmemelidir" dedi.

Allah’a karşı sorumlulukları olduğunu ifade ederek davet metodunu Rasulûllah’ın hayatından canlı örneklerle anlatan Genel Müdür Kondi, “Davetlerin en güzeli insanları Allah’a, Resulüne ve iyiliğe davet etmektir. Hikmetle, sevgiyle, sünnetle, bilgiyle ve güzel sözlerle insanları davet etmeliyiz. Günümüzde en önemli tebliğ ve irşat faaliyeti olarak gelene anlatma değil, giderek yerinde insanlara İslam’ı anlatmaktır. Peygamberimiz tebliğde bulunurken muhatabı çocuksa onun hizasına eğilir, yaşlıysa onun önünde oturur ve gözünün ortasına bakarak konuşurdu.” diye konuştu. 

"Peygamber Efendimizi (sas) her konuda örnek almalıyız"

koln02

Asr-ı saadetten verdiği çeşitli örneklerle sözlerini sürdüren Şaban Kondi. “Hayatın her alanını sahabesiyle paylaşan ve tutarlı davranış sergileyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamber Efendimizi (sas) her konuda örnek almalıyız. Cami hayatı, yaşantısı, komşuluğu, cömertliği, mütevazılığı, merhameti, affediciliği kısacası her konuda onu örnek almalıyız. Efendimizi (sav) örnek alarak onu sevdiğimizi söylersek doğru söylemiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Kondi konuşmasını, 29 yıl önce Solingen’de yaşanan faciada 5 aile ferdini yitiren Bilge Anne Mevlüde Genç’e rahmet dileyerek tamamladı.

Aachen DİTİB Yunus Emre Camii, Düren DİTİB Fatih Camii ve Köln DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen konferanslara, Köln Eyalet Birliği yöneticileri, dernek yöneticileri, din görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Fotoğraflar: Diyanet Haber

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.