Almanya'da uzun süredir beklenen online organ bağışı kayıt sistemi, 18 Mart'ta devreye girdi. Sistem sayesinde organ bağışının daha kolay ve hızlı yapılabilmesi hedefleniyor.

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Artık 16 yaş ve üzerindeki herkes, www.organspende-register.de adresinden veya 30 Eylül’den itibaren eID ve sağlık kimliği kullanarak kolayca kayıt olabilecek. Kayıt süreci ücretsiz ve tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.

Sistemin kullanımı, organ bağışı kararının kolayca belgelenmesini ve daima erişilebilir olmasını sağlıyor. Böylece, acil durumlarda tıbbi ekiplerin hızlı bir şekilde organ bağışı kararına ulaşmaları mümkün oluyor, bu da organ nakli sürecini hızlandırarak hayat kurtarmaya yardımcı oluyor.

Kayıt işlemi, www.organspende-register.de web adresine girerek veya eID ve sağlık kimliği ile yapılabiliyor. Formda, organ ve doku bağışı için "evet" ya da "hayır" seçeneği belirlenebiliyor ve istenen organların bağışlanması tercih edilebiliyor. Kayıt tamamlandıktan sonra, kişilere onay e-postası gönderiliyor.

Sistemde kaydedilen bilgiler, BfArM (Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü) tarafından güvenli bir şekilde saklanıyor ve sadece organ nakliyle ilgili işlemler için kullanılıyor.

Ancak, bazı sivil toplum kuruluşları, internet erişimi olmayan kişiler için kayıt işleminin zor olabileceğini ve sistemin organ bağışı sayılarını artırıp artırmayacağının belirsiz olduğunu belirtiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.