Berliner Zeitung’un Federal İstatistik Dairesi verilerine dayanarak hazırladığı habere göre ülkede ölü doğum sayısı 2021 yılından bu yana artmaya devam ediyor. 2021’de Almanya’da 3 bin 420 çocuk ölü doğdu. Bu, bin doğumda yaklaşık 4.3 ölü doğum anlamına geliyor. Bazı araştırmacılar sayının 2022’de de arttığını belirtiyor.

Verilere göre 2007’de her bin doğumun 3,5’inde ölü doğarken, 2019 ve 2020’de bu sayı her bin doğumda 4,1’e çıktı. 2021 yılını sıçrama yılı olarak tanımlayan uzmanlara göre bu artışın nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak bazı uzmanlar sorunun corona ile ilişkili olabileceğini belirtiyor.

Farklı açıdan yeni araştırma
Regensburg'da psikoloji profesörü Christof Kuhbandner ve Osnabrück'te matematik profesörü Matthias Reitzner tarafından yapılan bir araştırmada, bir çeyrekteki ölü doğum sayısını bir sonraki çeyrekteki doğumlarla karşılaştırdı.

Uzmanlar bu yöntemi kullanarak, 2021'in dördüncü çeyreğinde ölü doğumlarda yüzde 19,4'lük aşırı bir artış keşfettiler. Sonuçları mayıs ayında tıp dergisi Cureus'ta yayınlanan araştırmada, 2022’deki ölüm oranlarının da bu yönteme dayanarak bakıldığında yüksek çıkma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Kuhbandner ve Reitzner, ölü doğumlar ile korona aşıları ve enfeksiyonlar arasındaki olası bağlantıları daha detaylı araştırmanın gerektiğini savunuyor. Reitzner bu araştırmanın yapılmamasının bir "siyasi skandal" olacağını da belirtiyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş