Almanya Başbakanı Olaf Scholz geçtiğimiz yılın ikinci yarısında yaptığı açıklamada, yükselen enflasyon ve enerji krizine karşı, 65 milyar euro'luk bir destek paketi sağlanacağını belirtmişti. Bu destek paketinin içerisinde öğrenciler için de bir bütçe ayrıldığı aktarılmıştı. 

Son yapılan açıklamada bir defaya mahsus verilecek olan 200 euroluk yardımın 15 mart’tan itibaren ödeneceği belirtildi.

Uygulamadan; 1 Aralık 2022 tarihinde Almanya’daki herhangi bir meslek okulu ya da üniversitede kaydı bulunan ve ailesiyle yaşamayan öğrenciler faydalanabilecek.

Öğrenciler, 15 Mart’tan itibaren Saksonya Anhalt Dijital Bankacılığı tarafından kurulan online platformlardan başvurularını yapabilecek.

Mart ayından itibaren enerjide tavan fiyat uygulaması
Alman basınında yer alan haberlere göre mart ayında bazı değişikler de uygulamaya girecek. Buna göre geriye dönük olarak ocak ayından itibaren geçerli olan uygulamada,  kilovat saat fiyatları sabitlenecek.

Mart ayından itibaren yürürlüğe girecek olan uygulamada, geriye dönük olarak Ocak ve Şubat aylarını da kapsayacak şekilde, haneler ve işletmeler için bir önceki yılın gaz tüketiminin yüzde 80'i kilovatsaat başına 12 sentle sınırlı olacak. Elektrik için ise üst sınır 40 sent olarak belirlenecek.

Sanayideki yaklaşık 25 bin büyük tüketici içinse, gaz tüketiminin yüzde 70'i için 7 sent ve elektrik için 13 sentlik bir fiyat Ocak ayından itibaren geçerli olacak.

Enerjide tavan fiyat uygulaması bir sene geçerli olacak.

PCR merkezleri kapatılıyor
Bir başka değişiklik ise PCR test merkezlerinde olacak. Mart ayı başında pcr test merkezleri kapanacak ve test yaptırmak isteyen vatandaşlar bunu ev doktorları veya hastaneler vasıtasıyla yaptırabilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.