Almanya’nın Mitteldeutsche gazetesinde yer alan bir haberde, 28 Ocak tarihinde Müslüman bir ailenin sokakta 7 kişilik bir taraftar grubu tarafından ırkçı saldırıya uğradığı bildirildi.

Halle kenti yakınlarındaki Merseburg beldesi Rosa-Luxemburg Caddesi'nde, Cumartesi günü saat 18.25 civarında meydana gelen olayda, yaşları 19 ila 33 arasında değişen erkeklerden oluşan 7 kişilik bir grup, bebek arabası ile sokakta yürüyen aileye önce nefret içerikli söylemlerde bulundu, daha sonra da fiziksel olarak saldırdı.

Çevrede bulunan vatandaşlar, Hallescher FC futbol takımının taraftarı olduğu belirtilen saldırganlara biber gazı sıktı. Saldırganlardan dördü yaralandı ve tedavi altına alındı. Saldırıya uğrayan ailenin herhangi bir tedaviye ihtiyacının olmadığı ifade edildi.

Polisin saldırganların kimliklerini belirlediği ve olayla ilgili haklarında “saldırı, cebir ve hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Sağcı, Irkçı ve Antisemit Şiddet Mağdurları İçin Danışma Merkezleri Birliği (VBRG e.V.) sosyal medyadan yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan aileye yardım eden halka gösterdikleri sivil cesaret için teşekkür etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.