Almanya’nın Aşağı Saksonya bölgesi, Braunschweig kentinde sokağa bir süpermarket çantasının içinde terk edilmiş halde yeni doğmuş bir erkek bebek bulundu.

Alman polisinin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta Pazar günü bir evin önünde sokak ortasında bırakılan bebeğin, 60 yaşında bir kadın tarafından bulunduğu belirtildi. 

Braunschweig kentinde 60 yaşındaki bir kadın, Pazar günü evine giderken, yerleşim bölgesindeki bir apartmanın önünde göze çarpan yeşil renkte bir alışveriş çantası fark etti. Çantanın yanına yaklaşan kadın, içinde bir şeyin hareket ettiğini fark ederek kontrol etti ve bu sayede yeni doğmuş bebeği buldu. 

Battaniye ve çarşaflara sarılmış halde çantanın içine yerleştirilen bebeği evine götüren kadın, daha sonra yardım ekiplerini aradı. Eve gelen ekipler tarafından hastaneye kaldırılan bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis bulunan bebeğin yanında, insanların isimsiz olarak bebeklerini bırakabilecekleri “bebek bölmesine” koyulmasını isteyen bir de not bulunduğunu aktardı.

Cuma günü polis tarafından yapılan duyuruda bebeğin içinde bulunduğu süpermarket çantası ve bebeğin sarıldığı battaniyenin fotoğrafları paylaşıldı. 

Polis savcılık izniyle paylaşılan fotoğraflar sayesinde, bebeği evin önüne bırakan kişi ve yeşil alışveriş çantası ile ilgili görgü tanıklarına ulaşmaya çalışıyor.

Polis açıklamasında olayla ilgili görgü tanıkları veya bilgisi olanların 0531-476 2516 numaralı telefondan polisle iletişime geçebileceği belirtildi.

almanya bebek 02

almanya bebek01
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.