Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, Hagen kentinde yaşayan Türk işadamı ve karısı Rembergstrasse'daki evinde saldırıya uğradı. Başından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 58 yaşındaki adamın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Nispeten daha hafif yaralı olarak hastaneye kaldırılan 55 yaşındaki karısı ise akşam saatlerinde taburcu edildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırının, Pazartesi sabahı saat 8.45 civarında meydana geldiği belirtildi. Maskeli bir saldırgan, çiftin evinin kapısını çaldı. Kapıyı açan kuyumcu aniden saldırıya uğradı. Saldırganın, bir cop veya benzeri bir silah kullandığı düşünülüyor. Kuyumcunun eşi, eşine yardım etmek için olaya müdahil oldu ancak o da saldırganın darbelerine maruz kaldı.

Polise göre saldırgan, çiftten yere yatmalarını istedi ancak hızlı hareket etmedikleri için onlara saldırmaya devam etti. Saldırganın yalnız olmadığı, bir başka kişiyle birlikte hareket ettiği düşünülüyor. Bu ikinci saldırganın olay anında muhtemelen merdiven boşluğunda ya da kapıda beklediği tahmin ediliyor. 

Saldırını yaşandığı anlarda apartmandan gelen bir ses nedeniyle kaçan saldırganların bulunması için çalışma başlatıldı.

Olayın ardından çiftin ailesi hemen olay yerine geldi. Aynı zamanda, kuyumcunun iş yeri de aile bireyleri tarafından kontrol edildi.

Basında çıkan haberlere göre Türk aileye ait kuyumcu dükkanları daha önce de birkaç kez soyguna uğradı.  2020 yılı ekim ayında kuyumcu dükkanını soyan hırsızlar yaklaşık 146 bin euro değerinde mücevher çaldı.  Kuyumcu, bu soygunların ardından büyük bir stres altında olduğunu belirterek faillerin yakalanması için bilgi verenlere ödül teklif etmişti. O dönemde, "Failler hala serbestken bu işi sürdüremem. Umarım polis onları bir an önce yakalar." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Çiftin evine yapılan saldırının, ailenin işi ile direk bir bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Mika Baumeister - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş