Geçtiğimiz hafta Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Heiligenhaus şehrinde ikamet eden Trabzonlu Aktaş ailesi Alman komşularının havalı tüfekli saldırısında yaralandı. T.C. Berlin Büyükelçisi Şen aileyi hastanede ziyaret etti.

Trabzon'un Sürmene ilçesinden olan Aleyna Aktaş (25) ile eşi Mehmet Aktaş (30) yan dairede bulunan komşularının havalı tüfek saldırısıyla yaralanarak tedavi altına alındı. Saldırganın daha sonra Aktaş ailesinin oturduğu evin kapısını baltayla kırp içeriye yanıcı madde dökerek daireyi yakmak istediği iddia edildi.

Aleyna Aktaş'ın dayısı Ahmet Karataş, basına yaptığı açıklamada, ailenin yanmaktan şans eseri kurtulduğunu söyledi. Karataş, yeğeninin yaklaşık 4 ay önce Alman komşularını uyuşturucu madde içtikleri için uyardığını ve duman geldiğini belirterek evde küçük çocukları olduğunu belirttiğini aktardı. Bunun üzerine komşularıyla aralarında bir tartışma yaşandığını belirten Karataş, sabah erken saatlerde yaşanan saldırıyı şöyle anlattı:
"Sabah erken saatte yeğenim Aleyna işe giderken daha önce tartıştıkları Alman komşuları yeğenime saçma atan havalı tüfekle ateş etmiş. Ne olduğunu anlamayan Aleyna yaralanıp dairelerine geri koşmuş. Olayı gören eşi Mehmet dışarı fırlamış ve komşu ona da aynı yöntemle ateş edip bacağından yaralamış. Daha sonra hazırlıklıymış ki bu saldırgan komşu eline balta alıp kapıya dayanmış ve kapıyı kırarak içeri girmiş. Eve yanıcı madde döküp ateşe vermiş. Yeğenim ve eşi ve 6 aylık çocuklarını alıp balkona kaçmışlar. Polisi aramışlar, onları balkondan itfaiye ve polis alıp kurtarmış."

İtfaiyeden yapılan açıklamada da sabah saatlerinde yangın ihbarı aldıklarını, olay yerinde "bir tehdit durumu olduğu" gerekçesiyle polisten yardım istediklerini ve evdekileri tahliye edip yangını kontrol altına aldıkları bilgisi paylaşıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Saldırganın yakalanma anı:

T.C. Berlin Büyükelçisi Şen saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti

Berlin aktas buyukelci
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Aktaş ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Büyükelçi Şen, yoğun bakımda tedavi edilen Mehmet Aktaş’ın babası Mustafa Aktaş ile de telefonda görüştü.

Büyükelçi Şen, yaptığı açıklamada, “Yaşadıkları evde komşularının saldırısına uğrayan Aktaş çiftini iki ayrı hastanede ziyaret edip hem kendileri hem aileleriyle görüştük. Böyle bir saldırının gerçekleşmesi çok üzücü, hepimizi şok etti. Aile kendi evlerinde saldırgan tarafından havalı tabancayla yaralanmış, 7 aylık çocukları da tehlikeye atılmış, orada o da yaralanabilirdi. Saldırgan daha sonra evi ateşe vermiş ve kısmen de yaktığı anlaşılıyor.” dedi.

Olayda balta kullanıldığı gibi detaylar anlatıldığını, bunların yerel polis tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Şen, “Bizim vatandaşımıza yönelik böyle bir saldırı bizleri çok üzdü. Düsseldorf ve Essen Başkonsoloslarımız yaralıların durumlarıyla yakından ilgileniyorlar. Özellikle Mehmet beyin durumu biraz daha ağır ancak hayati bir tehlikeleri yok. Bilgileri Dışişleri Bakanı’mıza da ilettik ve Bakanı’mızı ailenin babasıyla da görüştürerek, telefonla geçmiş olsun dileklerini iletmesini sağladık.” diye konuştu.

Büyükelçi Şen, şunları kaydetti:
“Durum kontrol altında, saldırgan polis tarafından yakalanmış. Olayın aydınlatılıp saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Hangi saikle bu olayı yaptığının açıklığa kavuşturulması, aşırı sağ, yabancı düşmanlığı, Türk düşmanlığı, İslam düşmanlığı gibi saiklerin olayın içinde olup olmadığının araştırılması gerek. Yoksa bu ağır yaralama olayının da aynı zamanda nefret suçuysa bunun da açığa çıkarılarak bütüncül olarak mahkeme tarafından değerlendirilip olabilecek en ağır cezaya çarptırılması bizim için önemli. Olayın yakın takipçisiyiz.”
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.