Geçen yıl Almanya’da trafiğe çıkan araç sayısında rekor kırıldı. Federal İstatistik Ofisi'nin Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi'nin (KBA) rakamlarına ve kendi hesaplamalarına dayanarak açıkladığı bilgiye göre, 2022'de istatistiksel olarak, bebeklerden yaşlılara kadar her iki vatandaştan biri bir araca sahip. 2012 yılında ülke genelinde bin kişi başına bu oran 534 otomobildi.

Yapılan açıklamada bölgesel olarak farklılıklar olduğu da belirtildi. Geçen yıl yoğunluk en fazla ülkenin batısında bulunan Saarland eyaletinde kayda geçti. Bu eyalette her bin kişi başına 660 araba kayıtlı. Rhineland-Pfalz'da bu oran 634 araç ve Bavyera'da ise 625 araç olarak görüldü. 

Açıklanan verilere göre toplu taşıma ağının yoğun olarak kullanıldığı Berlin, Hamburg ve Bremen’de araç sayısı daha düşük. Bu şehirlerde her bin kişi başına düşen araç sayısı sırasıyla; 338, 439 ve 443. 

Yeni KBA rakamlarına göre, Almanya’nın doğusunda bulunan eyaletlerde ortalamanın altında bir araba yoğunluğu var. 

Kayıtlı araç fazla ama trafiğe çıkan az
KBA'nın rakamlarına göre genel olarak araba sayısı artsa da trafiğe çıkan araç sayısı pandemi döneminin öncesine göre düşük.

Der Spiegel dergisinin karayolları ve federal otoyollardaki 900'den fazla sayım noktasından elde edilen verilerden derlediği rakamlara göre, Ocak-Mayıs 2023 arasında, pandemi öncesine kıyasla hafta içi günlerde yüzde 8,5 daha az araç trafiğe çıktı. Berlin gibi büyük şehirlerde 2019 yılına göre yüzde 17, Hamburg'da ise yüzde 15 daha az araç yollardaydı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş