Bir anda Almanya’nın batısını etkisi altına alan aşırı soğuk ve yoğun kar yağışı ülkede hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Almanya’nın büyük bölümünde trafik kazaları meydana geldi. Bazı bölgelerde kaygan yollar ve düşen dallar nedeniyle insanlar arabalarında mahsur kaldı.

Ülkenin güneybatısındaki Baden-Württemberg eyaletinde 71 yaşındaki bir adam karlı bir yolda geçirdiği kazanın ardından hayatını kaybetti. Alman polisine göre, adam aracının kontrolünü kaybederek kaza yaptı.

Yoldaki buzun neden olduğu bir başka kaza da Bonn ile Frankfurt am Main arasındaki Denzerheide yakınlarında gerçekleşti. Bu kazada 54 yaşındaki bir sürücü hayatını kaybetti.

Hava koşulları önümüzdeki günlerde de pek değişmeyecek
Hessen eyaletinin batı bölgesinde Pazartesi günü 100 kişi yolda araçlarının içinde mahsur kaldı. Yetkililerin çabalarıyla araçlarından alınan bu kişiler çevredeki otellere yerleştirildi.

Bir bölge yetkilisi acil çağrı servislerinin “Salı günü evde kalın” çağrısı yaptığını hatırlatarak, “Ormanda yürüyüşe de çıkmayın. Kırılan dallar ve düşen ağaçlar nedeniyle ciddi hayati tehlike söz konusu.” açıklamasında bulundu.

Alman meteoroloji servisi Salı günü başlayan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği uyarısında bulundu. Bugün için Almanya'nın neredeyse tamamında yollarda kayganlığın had safhada olacağı uyarıları yineleniyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf (Temsili)

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş