Almanya’da daha önceden Hartz IV olarak bilinen, yeni düzenleme ile Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) alan ve Jobcenter’dan gelen çağrılara yanıt vermeyen işsizler, daha sıkı denetime alınmaya başlandı. İki görüşmeye gelmeyen kişinin evine Jobcenter memurları gidiyor. En kötü durumda bu kişilerin sosyal yardımı kesiliyor.

Alman basınında yer alan haberlerde, sosyal yardım alan ancak gelen çağrılara cevap vermeyen işsizlerin evlerine Jobcenter memurları tarafından ziyaret edildiği belirtildi. Bunun ilk örneklerinden biri de Berlin’de yaşanıyor. Baskınlarda evlerinde bulunmayan veya komşuları tarafından artık ilgili adreste görülmediği tespit edilen kişilerin sosyal yardımları kesiliyor. 

Mevcut yasaya göre Vatandaşlık Parası alan kişiler Jobcenter tarafından yapılan iş çağrılarına gitmesi gerekiyor. Ancak son zamanlarda işsizlerin çok önemli bir bölümünün yapılan görüşme çağrılarına gitmediği belirtiliyor. Jobcenter memurları da çareyi iki iş çağrısına gelmeyen kişinin evine baskın yaparak arıyor.

Berlin Tempelhof-Schöneberg Jobcenter Müdürü Elena Zavlaris Morgenpost'a verdiği röportajda özellikle korona salgını sonrasında vatandaşlık parası alan işsizlerin neredeyse yarısının kendilerine gönderilen görüşme talebine gelmediğini, bunun üzerine Jobcenter memurlarının bu kişilerin evlerine gittiğini belirtti.

Zavlaris, memurların haber vermeden evlere gittiğini bazen de bu ziyaretler sayesinde kişinin telefonunun olmadığı, sosyal kontağının bulunmadığı veya psikolojik sorunlar yaşadığının da tespit edilebildiğini belirtti. Bu tür durumlarda gerekli müdahalenin yapıldığını söyledi.

“Randevularını kaçıran herkes için çalışanlar gelecekte de zili çalmaya devam edecek.” diyen Zavlaris,  Jobcenter memurlarının ev ziyaretlerinin genellikle olumlu karşılandığını kaydetti. Zavlaris “Genel olarak, ev ziyaretlerinin şu ana kadarki dengesi oldukça olumluydu. Vakaların yarısından fazlasında, saha ziyaretinden sonra temas yeniden kuruldu ve çoğu takip randevularına da katıldı.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.