Bu yıl Almanya’da kemer sıkma politikaları önemli bir yer tutacak. Federal hükümet bütçede önemli kalemlerde kesinti yapılacak 2024 bütçe tasarısına onay verdi.

Buna göre;

  • 1 Mayıs'tan itibaren hava yolculuğuna zam gelecek. Neredeyse beşte bir oranında artacak olan bilet vergisi, uçuş mesafesine bağlı olarak yolcu başına 15,53 ile 70,83 euro arasında değişen miktarlarda bilet fiyatlarına yansıyacak. Hükûmet, hava trafik vergisi kanununda yapılacak değişiklikle birlikte, 445 milyon euroluk ek gelir elde etmeyi hedefliyor. Önümüzdeki yıllarda bu gelir miktarının 625 milyon euroya çıkması planlanıyor.
  • Çiftçilere yönelik verilen sübvansiyonlar kesilecek. Tarımsal motorine uygulanan vergi indirimi kademeli olarak kaldırılacak.
  • Tarım araçlarına yönelik akaryakıt desteği (Agrardiesel) 2026 yılına kadar aşamalı olarak kaldırılacak. 2024 yılında akaryakıt desteğinde yüzde 40, 2025 ve 2026 yıllarında da yüzde 30’luk kesinti uygulanacak. Maliye Bakanlığı, 2025'te 142 milyon euro, 2026'da 285 milyon euro, 2027'de ise 419 milyon euro ek gelir elde etmeyi hedefliyor.
  • Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) alan vatandaşlara da yeni yaptırım uygulanacak. Buna göre kendisine İş Ajansı tarafından önerilen iş teklifini reddeden kişinin iki aylık vatandaşlık parası kesilecek. Bu düzenlemenin federal hükümete 150 milyon, belediyelere ise 20 milyon euro ek gelir sağlayacağı tahmin ediliyor.

Komisyon bu ay görüşecek
Federal Meclis Bütçe Komisyonu’nun sunduğu 2024 bütçesini 18 Ocak'ta Federal Meclis ve 2 Şubat’ta da Federal Konsey tarafından incelenerek karara bağlanacağı belirtilmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.