Almanya'nın Bremen kenti yakınlarındaki Walsrode'de yaşayan Mardinli Azat (28) ve Nurcan (28) Alptekin çifti, üç yaşındaki çocukları Mahir'in yasını tutuyor. Acılı aile oğullarının ölümünde ihmal olduğunu ve savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

Sabah Gazetesi’nin haberinde Azat ve Nurcan Alptekin çiftinin çocuklarını yüksek ateş, öksürük ve kusma şikâyetleriyle 6 Nisan günü paskalya tatilinde hastanenin acil servisine götürdükleri ancak 'Bir şeyi yok' deyip eve geri gönderilen çocuğun şikayetlerinin devam ettiğini aktarıldı.

Gazeteye yaşadıklarını açıklayan Alptekin ailesi, oğullarını ikinci kez hastaneye götürdüklerinde 'Normal bir enfeksiyon' denilerek ağrı kesici şurup yazıldığını ve dinlenmesinin tavsiye edildiğini belirtti.

Verilen ağrı kesici işe yaramayınca bayram sonrası ev doktoruna gittiklerini belirten aile “Doktor Mahir'in boynunda kırmızı noktalar tespit edince hastaneye sevk etti. Hastanede kanı alındı. Kandaki en küçük hücre olan trombosit eksikliği olduğu söylendi" diye konuştu.

"Ameliyat için çok geç kalınmıştı."

almanya mahir

Hastanede sekiz gün boyunca şikâyetlerin aynen devam ettiğini ifade eden baba Azat Alptekin, "Mahir sürekli 'başım ağrıyor' dese de MR çekilmedi. Konuşması bozuldu, ayağa kalkamaz oldu, yeme içmeden kesildi. Bunun üzerine Rotenburg Hastanesi'ne sevk edildi. 19 Nisan'da acilden giriş yaptık, ancak sedyede sıra beklettiler. Aynı gün çekilmesi gereken MR bir gün sonra çekildi. Oğlum komaya girdi" dedi.

Mahir'in beyninin sol tarafında tromboz oluştuğunun görüldüğünü ifade eden anne Nurcan Alptekin, "Ameliyat için çok geç kalınmıştı. 21 Nisan'da hayatını kaybetti. Oğlum göz göre göre öldü. 'Bu çocukta bir şey var. Devamlı başı ağrıyor ve kusuyor. Ateşi var. Ne olursunuz iyi bakın' diye yalvardım. Türkiye'de tanıdığım doktorları aradım. 'Trombosit eksikliği olabilir. Hemen tedavi edilmeli' dediler. Bunu da doktorlara söyledim, ancak dinlemediler. Çocuğum komaya girince MR çekildi. Bitkisel hayata girdiğinde 'fişini çekelim' dediler. O gün ben de öldüm" diye konuştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.