Pazar araştırması şirketi TDA tarafından açıklanan verilere göre, Kasım ayında yaklaşık 1,8 milyar euroluk paket tur satışı gerçekleştirildi. Özellikle 2024 sezonuna yönelik erken rezervasyon satışlarında dikkat çekici artış olduğu belirtildi. Tercih edilen destinasyonlar arasında Türkiye ilk sırada yer aldı.

TDA açıklamasında, Kasım ayında gerçekleştirilen erken rezervasyon satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 arttığı, yapılan satışların yüzde 54’ünün paket tatil satışı olduğu belirtildi. Öte yandan Doğu Akdeniz bölgesindeki destinasyonlara yapılan satışlar yüzde 30, uzak mesafe destinasyonlarına ise yüzde 10 arttı.

Tüm satışlar içerisinde İspanya, Yunanistan ve diğer rakiplerini geride bırakan Türkiye, popüler destinasyon olarak öne çıktı.

Rezervasyon gelirlerinde pandemi öncesine kıyasla yüzde 3'lük bir artış yaşanırken, paket tatil satın alanların sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor. Tur operatörleri aracılığıyla tatil paketi satın alan kişilerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54 arttı.

TDA'nın raporuna göre, 2022 yılına kıyasla 2023 yılında yaşanan enflasyon, enerji ve ısınma giderlerindeki artış, vatandaşların tatil planlamalarını olumsuz etkilemiyor. Tur operatörleri tarafından sunulan son dakika ucuz tarifeli paketler, tatilcileri erken rezervasyon yapmaya yönlendiriyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.