Almanya’da bazı şartları sağlayan emeklilere destek amacıyla oluşturulan Zorluk Fonu için belirlenen başvuru tarihi uzatıldı. Federal hükümet bu hafta Çarşamba günü, fona yapılacak başvuruların son gününün 30 Eylül 2023’den 31 Ocak 2024’e kadar uzatılmasına karar verdi. 

Fon aracılığıyla başvuru yapan emeklilere, tek sefere mahsus, 2500 euro yardım yapılacak. Ancak Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen, Hamburg, Bremen ve Berlin eyaletleri, fona ek destek sağladı ve bu bölgelerde bulunan emeklilerin alacağı yardım miktarını 5000 euroya kadar çıkarttı.

Emeklilikte Zorluk Fonu’ndan faydalanabilecek 65 yaş ve üstü kişilerin Alman vatandaşı olması veya Almanya’da oturma iznin bulunması, 2023 yılı için aylık net 1200 euro olan yoksulluk sınırının altında gelire sahip olması ve sosyal yardım almamış olması gerekiyor. 

Bu yardımdan yararlanmak isteyen emekliler; başvuru formlarını, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı web sitesinden veya bulundukları bölgedeki Sosyal Yardım kurumlarından temin edebiliyor. 

Emeklilikte Zorluk Fonu, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından; Doğu-Batı emeklilik geçişindeki zorluklara, Yahudi mültecilere ve istihdam geçmişlerinin önemli bir bölümünü eski Doğu Almanya'da  geçiren ve geç ülkesine geri dönenlere yönelik olarak kuruldu. Fonun amacı, emeklilik dönemlerindeki mali zorlukları atlatması için bu kişilere destek olmak.  

Konu ile ilgili detaylı bilgi için Federal Hükümet Web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş