Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)‘ne bağlı derneklerde eğitim gören öğrenciler,  her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel olarak düzenlenen yarışmalara katılacak. Bu hafta sonu yapılacak yarışmalara Almanya genelinde 13 bölgeden temel dini bilgiler ve genel kültür, ezan, hutbe, ve Kur’an-ı Kerim yarışmalarında bölgelerinde birinci gelen öğrenciler katılacak. 

Öğrenciler 3 ve 4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 23. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür, 23, Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma, 21. Güzel Hutbe Okuma ve 18. Ezanı Güzel Okuma kategorilerinde yarışacak. 

İki gün boyunca sürecek yarışmalar, Köln Venloer Str. 160 adresindeki DİTİB Merkez Camii ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışmaların başlangıç saati 14:00.

Yarışmaların ilk günü olan 3 Haziran 2023, Cumartesi günü Ezanı Güzel Okuma, Güzel Hutbe Okuma ve Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür yarışmaları yapılacak. 4 Haziran 2023 Pazar günü ise Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma yarışması gerçekleştirilecek.

DITIB Almanya yarisma503857287663_n

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.