Almanya Demiryolu Çalışanları Sendikası (EVG), işverenlerin yüzde 12'lik zam taleplerini kabul etmelerini sağlamak amacıyla, 14 Mayıs Pazar saat 22.00'den, 16 Mayıs Salı günü saat 24.00'e kadar sürecek 50 saatlik bir uyarı grevine gidilmesine karar verdi. 

Yüksek enflasyon karşısında bu talebi dile getiren sendika, grevin Deutsche Bahn tarafından işletilen tüm tren hizmetlerini etkileyeceğini belirtti. Almanya demiryolu ağındaki günlük tren trafiğini koordine eden Tren Hizmet Yöneticilerinin de greve katılacağı belirtildi.

Greve, Deutsche Bahn'ın Bavyera'daki tüm şirketleri, Münih ve Nürnberg'deki S-Bahn'ları ve otobüs hatlarındaki personel de dahil olacak. BOB, Bayerische Regiobahn ve Meridian gibi diğer tren operatörleri de greve gidecek Ayrıca Yukarı Bavyera'da RVO, Allgäu'da RVA, Doğu Bavyera'da RBO, Augsburg'da RBA, Franconia'da OVF ve Aschaffenburg çevresinde VU Untermain otobüslerinin de grevden etkileneceği belirtiliyor.

Üçüncü uyarı grevi
EVG, Şubat sonundan beri devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde üçüncü kez uyarı grevi düzenliyor. Sendika, Deutsche Bahn'a yeni bir teklif için Cuma öğlen, saat 12'ye kadar süre verdi. Deutsche Bahn, "yoğun görüşmeler" nedeniyle böyle bir greve gerek olmadığın belirtse de EVG grev kararına devam edeceğini açıkladı.

Özellikle yüksek enflasyon koşullarında çalışanların maaşlarının yetersiz kaldığını dile getiren EVG sendikası, Deutsche Bahn'ın düşük ve orta gelirli çalışanlara yüzde 10, daha yüksek gelirli çalışanlara ise yüzde 8 zam teklifini kabul etmiyor. Sendika, 230 bin çalışana yüzde 12 zam ya da ayda en az 650 euro daha fazla maaş talebinde bulunuyor.

Grev nedeniyle Almanya'da demiryolu ulaşımının önemli ölçüde etkileneceği, özellikle Bavyera bölgesinde toplu taşıma hizmetlerinde aksamaların yaşanacağı ve Deutsche Bahn'ın uzun mesafe trafiğinin tamamen durduracağı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Erich Westendarp - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.