Alman Makinistler Sendikası (GDL) ile Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ve diğer şirketler arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Sendikalar bir ay içinde ikinci kez grev kararı aldı. Cuma günü yapılacak grev nedeniyle Hollanda ile Almanya arasında yapılacak tren seferleri iptal edildi.

Grev ülkedeki tüm demiryolu trafiğini durduracak
GDL, Cuma günü, Deutsche Bahn’nın yanı sıra Transdev-Konzern, AKN Eisenbahn, City Bahn Chemnitz ile başka 8 şirkette çalışan makinist ve sendika üyelerinin grev yapacağını duyurdu.

İş bırakma eylemi yük trenlerinde yarın yerel saat ile 18.00’de, yolcu trenlerinde de 22.00’de başlayacak. Grev 8 Aralık saat 22.00'de sona erecek.

Hollanda’dan Almanya’ya sefer yapılamayacak
Hollanda Demiryolları (NS) ve Arriva, Alman demiryollarındaki grev nedeniyle Almanya, Avusturya ve İsviçre'ye giden uluslararası trenler, Perşembe gecesinden itibaren çalışmayacak.  Heerlen'den Aachen'a giden bölgesel trenler de iptal edilecek.

Berlin'e giden şehirlerarası trenler ve Almanya'ya giden ICE trenleri Perşembe akşamı zaten iptal edilmişti. Aynı durum Viyana ve Zürih'e giden ve Alman raylarını kullanan gece trenleri için de geçerli olacak. 

NS, Cumartesi günü Almanya'ya giden ve Almanya'dan gelen tren trafiği için henüz herhangi bir uyarıda bulunmadı. Bir NS sözcüsü, “Tamamen Almanya'daki meslektaşlarımızın durumuna bağlıyız” dedi.

Arriva daha önce Heerlen ile Almanya'nın Aachen kenti arasındaki tren seferlerinin grev süresince iptal edileceğini bildirmişti.

Bu hafta Belçika demiryolu çalışanları da greve gitmişti. Bu durum Hollanda'dan Belçika, Fransa ve İngiltere'ye giden Eurostar ve Thalys trenlerinin iptal edilmesine yol açtı.

GDL’in isteği maaşlara zam, çalışma saatlerinin düşürülmesi
Daha önce 15 ve 16 Kasım’da 20 saatlik greve giden GDL sendikası başta makinistler olmak üzere demir yolları şirketlerinde çalışanların maaşlarına aylık 555 euro zam ve enflasyonla mücadele için 3 bin euroya kadar ödeme talep ediyor. Aynı zamanda ücretlerde herhangi bir kesinti olmaksızın çalışma saatlerinin haftada 38 saatten 35'e düşürülmesini istiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.