Robert Koch Institute (RKI) Almanya’da son haftalarda özellikle 4 yaş altı çocuk ve bebeklerde artan üst solunum yolu enfeksiyonları için uyarı yapıldı. Uzmanlar öksüren veya boğazında tahriş olan çocukların vakit kaybetmeden doktora götürülmesi uyarısı yaptı.

Çocuklardaki vaka artışlarını yanı sıra genel olarak Covid19 vakalarında da artış olduğu belirtildi. Ağır solunum yolu teşhisiyle hastaneye yatırılmak zorunda kalınan hastaların yüzde 29’unun Covid19 hastası olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

RKI’nin 20 ile 26 Kasım tarihleri arasındaki elde edilen verilere dayanarak yaptığı araştırmada corona vakalarındaki artışın yanı sıra en fazla artışın verileri değerlendiren RKI, korona vakalarında artışa rağmen, en fazla vaka artışının grip dahil, nezle ve akciğer ile boğaz ve üst solunum yolu hastalıklarında görüldüğü bildirdi.

RKI yaş grupları arasında 0-4 yaşındaki çocuklarda vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, bu gruptaki hasta çocukların hastane yatış sayılarında da artış olduğuna vurgu yapıldı.

Enstitü 5-14 yaş grubundaki çocuklarda da solunum yolu hastalıklarının ağırlaşmaya başladığını belirtti.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Tima Miroshnichenko - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.