Almanya'nın Chemnitz kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisinin avlusunda cumartesi akşamı çıkan yangın ile ilgili kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Chemnitz polisinden yapılan açıklamada, cumartesi gece 23.00 sıralarında çıkan yangın nedeniyle yönlü soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Cami derneği başkanı Enis Sezgi, basına yaptığı açıklamada, polisin kendisini araması sonucunda yangından haberdar olduklarını, avludaki inşaat malzemesi dolu konteyner ile çöp bidonlarının yanması sonucu is ve koku oluştuğunu belirtti.

Sezgi olay yerine gelen itfaiyenin bina içinde ne kadar kapı varsa kırdığını, bu nedenle caminin ibadete kapatıldığını kaydetti.

Yangının nasıl çıktığı konusunda henüz net bir bilgilerinin olmadığını dile getiren Sezgi, caminin posta kutusuna zaman zaman İslam karşıtı ve domuz karikatürleri atılarak tehditler aldıklarına dikkat çekti.

Sezgi, olayın kundaklama, normal yangın ya da aşırı sağcı bir saldırı olup olmadığının yapılan soruşturma sonrası belli olacağını sözlerine ekledi.

 “Yangın nedeniyle üzgünüz”
Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Emre Şimşek de yangın nedeniyle caminin kullanılamaz halde olmasından üzüntü duyduklarını ancak can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ise yangına ilişkin Saksonya Emniyeti ile temasa geçildiğini, soruşturmanın yakından takip edildiğini aktardı. Yücekök, olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını istediklerini kaydetti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU