Almanya’da marketlerde satışı yapılan Başak Gıda Grubu’na ait acı kırmızı toz biber paketlerinin geri toplatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada ürünün içerisinde sınırı aşan düzeyde etilen oksite rastlandığı, bu nedenle geri toplatıldığı belirtildi.

Geri toplatılan ürün bilgileri:
Marka: Başak Gıda Grubu
İsmi: Başak Acı Toz Kırmızıbiber
Gramaj: 100 gr
Parti numarası: L3571 M
Son kullanma tarihi: 03.2025

başak gıda

Ürünü daha önce satın alan vatandaşların kullanmaması tavsiyesinde bulunuldu. Ürünün iade edilmesi durumunda, alış bedeli ilgili market veya şube tarafından iade edileceği kaydedildi.

Etilen Oksit nedir?
Etilen oksit renksiz, çok hafif kokusu olan havadan biraz daha ağır, yanıcı ve patlayıcı, suda, alkolde ve diğer organik çözücülerde çözünebilen toksik bir gazdır. Mikrobiyolojik aktiviteyi durdurucu etkisi sebebiyle sterilizasyon amaçlı medikal kullanımı, polyester ve antifriz üretimi için kullanılan etilen glikolün üretimi gibi birçok endüstriyel kullanımı mevcuttur. 

Bazı ülkelerde gıda endüstrisinde ısıl işlem uygulanmadan mikrobiyolojik sterilizasyonun gerçekleştirilebilmesi ve tarım uygulamalarında zararlılar üzerindeki öldürücü etkisinin yüksek olması sebebiyle kullanımı hala devam etmektedir.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Rijkswaterstaat

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.