İşitme engeli bulunan kardeşine yardım etmek amacıyla yola çıkan Hüsnüşan Suiçmez, hayallerini gerçeğe döndürmeyi ve Almanya’da bir ilk olmayı başardı. Suiçmez, Almanca dilinde işitme engellilere yönelik işaret dilindeki ilk Elif-Bâ kitabını yayınladı.

Kitabın hazırlık aşamasının üç yıl sürdüğünü belirten Hüsnüşan Suiçmez, “Uzun bir çalışma sonunda işitme engelli kardeşlerimin yararlana bileceği bir kaynak kitap yayınladım. Çok mutluyum” dedi.

Elif Bâ kitabının hazırlık aşamasından bahseden Suiçmez, “18 yaşında işitme engelli kardeşim Erva, kitabımın hazırlanmasında feyz kaynağım oldu. Çünkü 3-4 sene önce kardeşime din eğitimi aldırmak istediğimizde henüz böyle duyma engelli çocuklara ders verecek yetenekli hocalar olmadığını ve faydalanacak kitapların da sadece Türkçe işaret dilinde olduğunu öğrendik.” dedi

Kardeşinin okulda Almanca işaret dilinde eğitim aldığını bu nedenle Türkçe işaret dilinden faydalanamadıklarını belirten Suiçmez “Kardeşimin durumunu zorlaştırmamak adına Almanca beden diliyle (işaret dili) yetiştirdik. O günden itibaren Allah hiç bir derdi ve olayı sebepsiz insanoğluna vermediğini ve mutlaka insanoğluna da bir görev düştüğünü düşünerek benim yapabileceğim ne olabilir arayışına yoğunlaştım. Yoğunlaştıkça bu kitabi çıkarma fikri aklıma geldi. Ablası olmakla birlikte hem öğretmeni oldum hem öğrencisi.” dedi.

Suiçmez, bilmediklerini kardeşinden öğrendiğini, bildiklerini de ona aktardığını söylüyor. Kitabı hazırlarken en büyük destekçisinin ailesi ve kardeşi olduğunu belirten Suiçmez, “Kardeşime ve arkadaşlarına hafta sonu Kur’an-ı Kerim’in temel bilgilerini, namaz surelerini ve duaları kapsayan dersler vermem kitabı hazırlamamın en önemli öğesi oldu.” ifadesini kullandı.

İnşaat mühendisliği mezunu Hüsnüşan Suiçmez, “Okumayı seviyorum, insanlara faydalı olmaktan mutlu oluyorum. Elif Bâ kitabım da kardeşimle başladığım arkadaşlarıyla devam ettiğim bir çalışmanın sonrasında gerçekleşen bir eser. Kitabım online shop üzerinden satışa sunuldu ve her kitapçıdan temin edilebilir.” dedi.

Bundan sonraki hedefi için de şunları dile getirdi: “Hem branşım ile alakalı hem de Kur’an-ı Kerim ve hadislerden oluşan Almanca işaret diliyle küçük çaplı da olsa çalışmalarımı sürdüreceğim.”

İşitme engelliler için hazırlanan, 64 sayfalık Elif Bâ kitabında alfabe, hareke, cezm ve şedde tanınmasına ve Kur’an-ı Kerim’e geçişe kadar temel bilgiler yer alıyor.

Hüsnüşan Suiçmez Almanya

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş