Almanya’nın Hannover kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Merkez Camii’ne molotoflu saldırı düzenlendi. Pazartesi gecesi gerçekleşen saldırıda camiin alt katında bulunan lokantanın camları kırıldı, dışarıda bulunan oturma grupları yandı.

Camia haber sitesinde yer alan haberde Merkez Camisi Başkanı İbrahim Kıdık’ın açıklamalarına yer verildi. Kıdık, olayı gören çevredeki komşuların yangına söndürücülerle müdahale ettiğini bu sayede yangının yayılmasının önlendiğini belirtti. Maddi hasarın fazla olmadığını dile getiren Kıdık ancak saldırma ve yakılma korkusunun kendilerini oldukça endişelendirdiğini vurguladı. 

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün twitter üzerinden yayınladığı mesajında “Dün gece Hannover’de camimize alçakça bir saldırı gerçekleşti. Cemiyetimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir mabede yapılan bu adice saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Olayın bir an önce aydınlatılmasının ve suçluların hukuk önünde hesap vermesinin takipçisi olacağız.” dedi.

Aşağı Saksonya’daki İslamî cemaatlerin çatı kuruluşu Aşağı Saksonya Şura başkanı Recep Bilgen ise yayınladığı tweeter mesajında “Solingen'deki terör saldırısından 30 yıl sonra, dün gece Hannover'deki en büyük #camiye (Weidendamm'daki cami) saldırı düzenlendi. Olayın tam olarak  aydınlatılmasını ve ibadet yerlerimizin korunmasını talep ediyoruz” şeklinde ifade kullandı.

Almanya'da geçtiğimiz yıl 35 cami doğrudan hedef alındı. Son olarak 9 Mayıs'ta DİTİB Dresden Fatih Camii'ne saldırı düzenlendi, kutsal kitapların bulunduğu bölüm ateşe verildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.