SON DAKİKA: Berlin Savcılığından yapılan son dakika açıklamasında, 29 yaşındaki Goran H.’nin “paranoid şizofreni hastası” olduğuna dair belirtiler tespit edildiği belirtildi. Savcılık H.’nin adli psikiyatri kliniğine yatırılması gerektiğini duyurdu.

Çocukların olduğu caddeye daldı
Almanya'nın başkenti Berlin'in en işlek merkezlerinden birinde bulunan Tauentzien Caddesi'nde aracıyla kalabalığın arasına dalarak, 1 kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına neden olan sürücünün kimliği belli oldu.  

Alman basınında yer alan haberlerde sürücünün 29 yaşındaki Ermeni asıllı Alman vatandaşı Goran H. olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra aracın içinden çıkan Türkiye karşıtı yazı ve pankartlar da akıllara “Hedef Türkler miydi?” sorusunu getirdi. Saldırganın komşularına göre ise Gor H. "sevgi dolu ve iyi bir insan" 

Çarşamba günü yaşanan feci olayda aracın çarptığı kişiler arasında,  sınıfça Berlin’i gezmeye gelen çocukların bulunduğu belirtiliyor. Olayda bir öğretmen hayatını kaybederken, aralarında çocukların da olduğu 14 kişi yaralandı.

“Berlin tarihinde kara bir gün”
Belediye Başkanı Franziska Giffey basına yaptığı açıklamada, yakalanan kişinin  "ciddi zihinsel sağlık sorunları" yaşadığını ve bilerek yaptığını belirtti.  Giffey, kamu yayıncısı RBB'ye verdiği demeçte, şüphelinin henüz anlaşılamayan, karışık ifadeler verdiğini söyledi ve yaşanan olayı "Berlin tarihinde kara bir gün" olarak niteledi.

Her detay değerlendiriliyor!

berlin01

Çarşamba akşamı DPA haber ajansına açıklama yapan bir polis sözcüsü, sürücünün olay anında "psikolojik bir rahatsızlık” geçirdiğine dair belirtiler olduğunu, ancak bunun soruşturulması gereken hususlardan sadece biri olduğunu dile getirdi. 

Sözcü, otomobilde bulunan Türkiye ile ilgili sloganların yer aldığı afişlerin adamın amacı ile ilgisi olup olmadığının da araştırıldığını kaydetti.

Alman polisi; saldırganın sicilinde hırsızlık suçunun bulunduğunu, saldırganın Charlottenburg’a yakın bir bölgede ikamet ettiğini ve olay anında kullandığı aracın 31 yaşındaki ablasına ait olduğunu açıkladı.

Çarşamba günü aracın kayıtlı olduğu adresteki eve baskın düzenlendi. Evin kapısı kırılarak içeri girildi ve özel robot sistemleriyle her yer arandı. Evde patlayıcıya rastlanmadı.

Komşuları: “Sevgi dolu ve iyi bir insan” 
Dün yaşanan olayda yakalanan araç sürücüsü Goran H. hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Almanya’nın en çok okunan dergilerinden olan Bild, Goran H.’nin komşuları ve ablası ile yapılan röportajları yayınladı.

Derginin aktardığı bilgiye göre Goran H., komşuları tarafından “sevgi dolu ve iyi bir insan” olarak görülüyor.

“Bizi her zaman insan canlısı bir şekilde selamlardı” diyen komşuları Goran H. hakkında, “O ufak tombik bir adamdı” şeklinde ifade kullanıyor.  Dergideki bilgiye göre Goran H. 14 yıldır annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşıyordu.

Bild’e konuşan Goran H. nin komşuları olay günü annesinin tatilde olduğunu belirtirken “Böyle bir şey yapabileceğini tahmin etmezdik” dedi. Dergiye konuşan saldırganın ablası ise, “Onun ciddi sorunları vardı” şeklinde konuştu. 
 

Gor H Berlin2

Foto: Twitter

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın