Pazartesi günü gerçekleştirilen federal ve eyalet hükümetleri Ulaştırma Bakanları toplantısında bu yıl Almanya bilet (Deutschlandticket) fiyatlarının artırılmayacağına karar verdi.

Bakanlar zirvesinden sonra yapılan açıklamada, biletin bu yıl da 49 eurodan satılacağı belirtildi.

Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies (SPD) yaptığı açıklamada bu yıl mevcut finansmanın yeterli bulunduğuna, bu nedenle Deutschlandticket fiyat artışına gerek olmadığına karar verildiğini kaydetti.

Bavyera Ulaştırma Bakanı Christian Bernreiter (CSU), "Biletleri ancak 1 Mayıs'ta kullanmaya başladık, bu nedenle önceki bütçeden kalan fonları kullanabileceğiz" dedi. 

Federal Hükümet ve Eyalet hükümetleri Deutschlandticket finansmanı için 3 milyar euroluk maliyeti yarı yarıya karşılayacak. Ayrıca 2023 bütçesinden kalan 700 milyon euro da 2024 bütçesine devredilecek.

Bakanlar 2025 yılında Deutschlandticket fiyatlarını belirlemek için yeniden bir araya gelecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş