Almanya'nın Essen kentinde polis, bugün sabah saatlerinde 16 yaşındaki aşırı sağcı olduğu düşünülen bir gencin evine baskın düzenledi. 

Polis açıklamasında, bir okula sadece 800 metre uzaklıktaki daireye yapılan baskın sırasında bölgedeki iki okulun, patlayıcı yerleştirilmiş olabileceği ihtimaline karşı kapatıldığı belirtildi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joachim Stamp, Twitter'da yaptığı açıklamada, muhtemel bir Neonazi terör saldırısı şüphelisinin yakalandığını belirterek, Essen polisine teşekkür etti.

Yerel basındaki haberlerde, şüphelinin sınıf arkadaşının polisi arayarak, “arkadaşım lisede eğitim gören öğrencilere ‘kan banyosu’ yaptıracağını söylüyor” dediği ve gelen bu ihbarla polisin harekete geçtiği aktarıldı.

Polis açıklamasında; baskın yapılan evde çivili bomba, borulu bomba, yay ve el yapımı silah bulunduğu, şüphelinin sorgulandığı ve iki okulun ise bomba yerleştirilmiş olabileceği gerekçesiyle uzman ekiplerce arandığı bildirildi.

Şüphelinin evinde yabancı düşmanı fikirlerin yer aldığı manifesto da bulunduğu aktarıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın