Almanya’da yaşayan Dilber Sinek diş ağrısı zannettiği hastalığına çare bulmak için doktor doktor gezdi ama iyileşemedi. Derdinin dermanını ise yaptığı araştırmalar sonucu yine Türk hekimlerinde buldu.

Beyincikte bulunan bir damarın yüze giden sinire baskı yapması sonucu oluşan ve kişiye dayanılmaz ağrılar yaşatan trigeminal nevralji hastalığına yakalandığını bilmeyen Dilber Sinek, ağrılardan kurtulmak için iki sağlam dişini çektirdi, iki de kanal tedavisi yaptırdı. 

Eşi Aziz Sinek ile birlikte 29 yıldır Almanya Frankfurt’ta yaşayan 57 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilber Sinek, ilk olarak 2006 yılında diş ağrısı zannettiği ağrılar yaşamaya başladı.

Aradığı çareyi Türkiye’de buldu
Yıllar geçti; ancak Dilber Sinek’in ağrıları azalacağına daha da arttı, ataklar şiddetlendi. Almanya’da hastanede 4 gün tedavi gördü. Bu arada yemek yiyemiyor, konuşamıyor hatta su bile içemiyordu. 

Ağrılar o kadar şiddetliydi ki gözlerine kan oturdu. Alman bir hekim sorunun nörolojik olabileceğini söyledi; ancak cerrahi seçeneğinin çok riskli olduğunu ileri sürerek ameliyatı yapmayı reddetti. 

Sinek, operasyonu yapacak bir hekim araştırmaya başladı ve sonunda Türkiye’de bir hekimi buldu. 

Ameliyattan çıktığında ağrıları da aniden kesildi
İzmir’de özel bir hastanede görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun’un hastalık ve tedavisi konusunda çalışmalar yaptığını öğrenen Dilber Sinek, hiç düşünmeden eşiyle birlikte İzmir’e gitti. 

Kısa sürede operasyona alınan Sinek’in ağrıları, ameliyattan çıktığında aniden kesildi.

16 yıllık ağrıları bitti
16 yıldır ağrılarla yaşamaya alışan talihsiz kadın, yeniden doğmuş gibi olduğunu söyleyerek, “Başına gelmeyen bilemez. Hastalığımla ilgili Almanya’da çok doktor gezdim, çok şifa aradım; ancak bulamadım. Türkiye’de kendi ülkemde bu hastalığın şifasını bulabileceğimi öğrendiğimde hiç düşünmeden Türkiye’ye, İzmir’e geldim. Şu an çok mutluyum. Hiç ağrım kalmadı” diye konuştu.

Kaynak: IHA

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın