Almanya'nın Wuppertal kentinde başörtülü bir kadına uygulanan şiddetin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.  Sosyal medyaya düşen görüntülerde, çok sayıda polisin genç kadını, bebeğinin gözleri önünde yere yatırarak sert bir şekilde kelepçelediği görülüyor.

Görüntülerde bir kadın polisin, olayı cep telefonu kamerasına kaydeden kişinin yanına gelerek, ''Kameranızı kapatın ve buradan gidin'' şeklinde talimat verdiği duyuluyor. Görüntülemeye devam eden kişinin ise diğer polisler tarafından da tehdit edildiği kameralara yansıyor. Polis, daha sonra maskesini takan kadını, çevredekilerden gelen tepkinin büyümesi üzerine yerden kaldırarak kelepçelerini çözerek serbest bırakıyor.

Kadının kendisini ifade etmekte zorlandığını belirten görgü tanığı, olaydan sonra yaptığı yazılı açıklamada: ''Polisin bu tutumuna bir anlam veremedim. Beni en çok etkileyen ise oradan geçen insanların bile kayıt etmeme engel olmak istemeleri oldu. Bazıları, 'polis işini yapıyor' dedi. Aralarında, 'başörtülü kadın polise saldırdı' diyerek yalan söyleyenler de oldu.'' açıklamasını yaptı. 

Wuppertal polisi yapmış olduğu açıklamada, polis memurlarının genç kadını maske takması için uyardıkları fakat kadının buna hakaretlerle karşılık verdiği belirtildi. Maske takmama ve hakaret suçlarından kadının kimlik bilgilerinin istendiği ancak kadının bu sefer kaçmaya çalıştığı belirtildi. Polislerin kendisini daha sonra başka bir noktada tekrar durdurduklarının belirtildiği açıklamada, ''Bu defa kimlik bilgilerini veren kadın bağırmaya devam etti. Kimlik tespiti yapılırken bir polis memurunun karnına vurdu. Bu davranış sonrası kadın yere yatırıldı ve elleri kelepçelendi. Sakinleştikten sonra ise çocuğuyla ilgilenebilmesi için elleri çözüldü.'' ifadeleri kullanıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU