Camia'da yayınlanan habere göre, Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında 1 Ekim tarihinden itibaren yeni bir seyahat uyarısı sistemine geçilecek. Buna göre ülkelerin yanı sıra ülkelerdeki bölgeler ve hatta şehirler için de uyarı yapılacak. 1 Ekim’den itibaren planlanan sisteme göre, vaka sayısı yüksek ülkeler veya bölgeler kırmızı renkli ve korona risk bölgesi ilan edilecek. Vaka sayısı az olan ülkeler ise sarı renkte, vaka olmayan ülkeler de yeşil renkte olacak.

Bu tarihten itibaren riskli bölgelerden ülkeye gelenler için zorunlu karantina uygulaması başlayacak. Ülkeye giriş yapanlar geldikten en erken beş gün sonra yaptıracakları negatif bir test ile karantinadan çıkabilecek. Buna göre 1 Ekim sonrasında riskli bölgelere seyahat etmek isteyenler 7 günlük tatil yapmak için 12 gün izin almaları gerekecek. Test yaptırmayanların ise karantinada 14 gün süreyle kalmaları zorunlu olacak.

TÜRKİYE’DEN GELENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Robert Koch Enstitüsü Türkiye’yi riskli bölge olarak görüyor. 1 Ekim’den itibaren Türkiye’den dönenlere de diğer riskli bölgelerde olduğu gibi en az 5 gün karatina ve test şartı uygulanması öngörülüyor. Türkiye’ye özel bir istisnai bir kuralın gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Almanya’nın hazırladığı listede, Türkiye ve Rusya gibi tamamı riskli bölge ilan edilen ülkelerin yanısıra, Avusturya, Fransa ve Belçika gibi bazı şehirleri riskli bölge ilan edilenler de yer alıyor.

ALMANYA’DA KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Almanya’da son 24 saatte 1821 koronavirüs vakası tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise bu şekilde 274 bin 158’e ulaştı. Virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 9 bib 396 olarak kaydedildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: camiahaber.com