Almanya'da Saksonya-Anhalt eyaletinin Halle kentinde içinde caminin bulunduğu İslam Kültür Merkezi Derneğine tüfekle 3 el ateş edildi. 

Halle Emniyet Müdürlüğünün yaptığı açıklamada; İslam Kültür Merkezi'nin yakınında bulunan iki kişinin, silah sesleri duyduğunu ve 3 merminin binanın cephesine çarpıp yere düşüğünü belirtildi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre silahlar, merkezin karşıdaki bir apartmandan ateş edildi. Polisin apartmanda yaptığı aramada, bir dairenin sahibi olarak teşhis edilen 55 yaşındaki kişinin evinde 2 adet silah bulunduğu ve silahlara el konulduğu belirtiliyor.

Açıklamada, ilk bulgulara göre söz konusu kişinin siyasi suçlardan poliste bir kaydı bulunmadığı ifade edilerek, olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da Halle'deki camide bulunan inananlara bir kez daha silahla ateş edildiği belirterek, "Allah'a şükür bu kez kimse yaralanmadı. Polis şu anda soruşturuyor ve sorguluyor. Müslüman düşmanlığı ve ırkçılık sözlerde kalmıyor." ifadesi kullanıldı.

Polisin bir kişiyi yakaladığı ve ifadesinin alındığı aktarılan paylaşımda, Halle polisine teşekkür edilerek, olayın tamamen aydınlatılmasının ümit edildiği belirtildi.

Paylaşımda daha önceki yıllarda da camiye silahla ateş edildiği bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU