Proje, 1969 yılında uygulamaya alınmış ve fikir Helmut Kentler adındaki meşhur Alman seksologtan gelmiş. Hentler’e göre, pedofiller sevimli birer baba olabiliyorlarmış.

Şu an duyunca tiksinti veren bu proje, o yıllarda normal karşılanarak; sayısı açıklanmayan kimsesiz çocuğun bu kapsamda pedofil babalara evlatlık verildiği ve bu çocukların cinsel istismara uğradığı biliniyordu.

Projenin fikir sahibi Kentler’in, dönemin Batı Berlin yönetiminde yer alan, sorumlu belediye görevlilerini ikna ederek projesini yürürlüğe koydurduğu anlaşıldı.

Proje kısa bir süreliğine değil 30 yıl boyunca uygulandı ve ancak 1999’da sonlandırıldı.

Öne çıkan ve pek çok çocuğun evlatlık verildiği pedofili babalardan Fritz H. ayrıca işlediği başka pek çok suça rağmen proje kapsamında evlatlık verilmeye devam edilmesi akıllara durgunluk veren bir gelişme olarak anlatılıyor.

Hildesheim Üniversitesinin yaptığı araştırmalar sonucu kendilerine ulaşılan mağdıur çocuklardan bazıları, uğradıkları kötü muamele ve tecavüzün hayatlarını mahvettiğini ifade ettiler. Şu an 40 yaşında olan iki mağdur hala o yılların acısını yaşadıklarını üzüntüyle aktarıyorlar.

Almanya’nın nazi geçmişiyle hesaplaşması aşamalarında, her türlü değer yargısını tartışmaya açtığı dönemlerde, çocukların sesk objesi olarak kullanılması da gündeme gelmiş ve bu konularda otorite kabul edilen profesör Kentler, ülkede çok takip edilen, televizyonlarda sık sık konuk olarak ağırlanan biri olmuştu.

Hildesheim Üniversitesinin araştırmalarında, Batı Berlin’de yaşananların dönemin yöneticileri tarafından takip edilmediği hatta istismara uğrayan ve şikayetçi olmak isteyen çocukların dinlenmediği anlaşıldı.

Projenin başrollerinde yer alan Kentler ve Fritz H.’nin şu anda ölmüş olmaları, hem hukuk önüne çıkarılmalarını hem de daha fazla bilgi alnmasını imkansız hale getirmiş bulunuyor. Projeye katılan diğer kişiler hakkında zaman aşımı nedeniyle dava açılamıyor.

Çocukların bu iğrenç deneyimi yaşamasının onlar için iyi olduğuna inanan bu sapıkların hiç birinin hesap vermemiş olması ve hala bu fikrin savunucularının Avrupada bulunduğunun bilinmesi normal insanlar için ayrı bir endişe kaynağı olarak duruyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

-

Habernet