Bulgaristan’ın Kapitan Andrevo ve Sırbistan’ın Preševo Sınır Kapılarında geçtiğimiz günlerde yapılan gümrük kontrollerinde Türk vatandaşları tarafından sürülen iki ayrı araçta 200 bin euroya yakın nakit ele geçirildi.

Bulgar gümrüğünde 153 bin euro ele geçirildi

bulgaristan euro şubat

Havaalanında bir bardak kahve içen kadın, hastanelik oldu! Havaalanında bir bardak kahve içen kadın, hastanelik oldu!

Bulgar yetkililerce yapılan açıklamada, Hollanda’dan gelip, Türkiye üzerinden Irak’a gitmekte olan Türk plakalı bir kamyon, 23 Şubat tarihinde Kapitan Andrevo Sınır Kapısından detaylı incelemeye alındı. 

Bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan araçta yapılan kapsamlı incelemede soğutma ünitesinde torbalar içerisinde nakit para olduğu tespit edildi. Yapılan sayımda toplam tutarının 153 bin euro olduğu görüldü. Svilengrad, Haskovo Bölge Savcılığı tarafından sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kapitan Andreevo Sınır Kapısından bu yılın başından bu yana toplam 716 bin euro nakit ele geçirildiği belirtildi.

Sırp gümrüğünde 43 bin euro ele geçirildi

sırbistan şubat

Sırp yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Almanya'dan Türkiye'ye seyahat eden bir çiftin kullandığı BMW marka aracın 27 Şubat geceyarısı Preševo sınır kapısına geldiği ve aracın detaylı aramaya alındığı belirtildi.

Araçta yapılan inceleme, sürücünün yeleğinin iç cebine poşetlerde 200 euroluk banknotlar şeklinde, toplam 40 bin euro sakladığı, eşinin çantasında da bir poşet içerisinde 3 bin euronun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada sürücüye ve refakatçisine yasal sınır olan 10 bin euro’nun iade edildiği. Resmi olarak bildirilmeyen paralara ise ceza ödenene kadar el konulduğu belirtildi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bulgaristan ve Sırbistan Gümrükleri

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.