Merkur.de'nin haberine göre, Federal hükümetin aldığı kararla, depremin etkilerini ve yaşanan zorlukları daha iyi aşabilmeleri için Türk vatandaşlarına daha fazla zaman tanınmış oldu. Alman hükümetinin aldığı bu kararla birlikte bu ülkede kalan depremzedelere 3 ay daha kalma izni verildi.

Türk depremzedelerin kalış sürelerinin uzatılması, onların yaşadıkları zorlukların ve depremin etkilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Süre 3 ay uzatıldı
Dışişleri Bakanlığı ve Federal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; geçerli vizesi olan Türk depremzedelerin Almanya'daki akrabalarının yanında üç ay daha uzun süre kalabilecek.

Buna göre basitleştirilmiş vize sisteminin bir parçası olarak 6 Şubat ile 7 Mayıs 2023 arasında ülkeye giriş yapanlar, 6 Ağustos 2023'e kadar oturma izni şartından muaf tutulacak.

İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek
Gazetenin haberinde uzatma kararının, Türk-Alman dostluğunu ve dayanışmasını gösteren önemli bir örnek olarak kabul edildiği aktarıldı. 

Almanya'nın depremzedelere yardım elini uzatarak onların yaşadıkları zorlukları hafifletmeye çalışmasının, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca bu yardımlaşma ve dayanışma örneğinin, gelecekte de benzer durumlarla karşılaşıldığında iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesine ve insanların zor durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olabileceği umuluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.