Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın hazırladığı yasa tasarısında, reşit olmayanlar ve hamile kadınların pasif içiciliğe karşı savunmasız oldukları belirtiliyor ve bu kişilerin korunması için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

Lauterbach, kendi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocuklar ve hamile kadınlar toplumda daha iyi korunmaya ihtiyaç duyarlar. Seyahat ederken arabada sigara içilmemesi şarttır," dedi. Bu yasağın çok önceden getirilmesi gerektiğini belirten Lauterbach, sigaranın özellikle hamilelik döneminde ve küçük çocuklarda kalıcı hasarlar oluşabileceğine vurgu yaptı.

Alman medyasında yer alan haberlerde bakanın araçlarda sigara kullanımı yasağına ilişkin tasarısının, esrar kullanımının yasallaştırılmasına dair hazırladığı ön taslak içerisinde yer alacağı belirtildi.

Sigara yasağının tütün, tütün ürünleri, e-sigaralar, ve esrar için geçerli olacağı belirtiliyor. Ayrıca yasak ihlallerinde de belirli bir miktar para cezası kesileceği belirtiliyor.

Ancak Bakanlık'a göre, taslak henüz diğer tüm ilgili departmanlarla koordine edilmediği için planlanan düzenlemelerde değişiklikler olabilir.

2019'dan beri sigara yasağı girişimleri devam ediyor
Almanya’da 2019'dan bu yana, birçok eyalet bu konuda farklı girişimlerde bulundu ve ihlal durumunda 3000 euroya kadar para cezası kesti. Ancak araç içinde sigara kullanımı şimdiye kadar hiç ülke çapında geçerli olacak şekilde bir yasağa dönüşmedi. 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Federal Konsey, Alman Kanser Araştırma Merkezi'nin yaklaşık bir milyon çocuk ve gencin araba kullanırken tütün dumanına maruz kaldığı tahminlerine atıfta bulunarak, bir yasa tasarısı hazırlamıştı.

Almanya'da şu anda arabalarda sigara içme yasağı yok. Araba özel bir alan olarak kabul ediliyor. Bazı kurumlar, özel alana müdahale olabileceği endişesiyle yasağa karşı çıkıyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş