Almanya’da 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler Almanya’da 1 Ağustos itibariyle yürürlüğe girecek değişiklikler

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Yaklaşan Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle 10 Alman şehrinde düzenlenecek olan turnuva sırasında mümkün olan en iyi korumayı sağlamak için sınır kontrollerine başlandığını açıkladı.

Alman içişleri bakanlığına göre ülkenin Danimarka, Fransa, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg sınırlarında ekstra kontroller yapılacak. 

Bakan Faeser, kontrollerin amacının şiddet yanlısı suçluları erken aşamada tespit etmek ve durdurmak olduğunu belirtti. Faeser yaptığı açıklamada “Odak noktamız İslami terörizm tehdidinden holiganizm ve siber saldırılara kadar uzanıyor” dedi. 

Sınır kontrolleri sadece kara sınırlarıyla sınırlı kalmayacağını belirten Bakan, “Federal polis sınırları, havaalanlarını ve tren trafiğini koruyacaktır.” ifadesini kullandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 14 Haziran'da başlayacak ve 14 Temmuz'daki finalle sona erecek. Turnuva süresince Alman polisi 580 kadar yabancı polis tarafından takviye edilecek. Özellikle futbol turnuvasının yapılacağı şehirlerde, tren istasyonlarında ve trenlerde sıkı kontroller yapılacak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş