Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika'ya göçün 60. yılı vesilesiyle TOBB Brüksel Temsilciliğinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Bakan Göktaş, Türkiye-Belçika İşgücü Anlaşmasının 60. yıl dönümünde Brüksel'de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

On yıl önce Türk göçünün 50. yılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kutladıklarını n  konuşmasında “Vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için büyük bir gayret sarf ediyoruz." dedi, göç hikayesinin başlangıcında emeği geçen dedesi Hasan Malak'a şükranlarını sundu.
Göktaş Geçen yıl Türkiye ile Belçika arasında diplomatik ilişkilerin 185. yıl dönümünün kutlandığını bu yıl da Türkiye-Belçika İşgücü Anlaşmasının 60. yıl dönümünün kutlanmasıyla,  iki ülkenin güçlü bağlarının pekiştiğini belirtti. Göktaş, Belçika Türk toplumunun Belçika’nın asli bir unsuru haline geldiğini ve bu toplumun başarılarının gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

"Vatandaşlarımızın başarıları gurur kaynağımız"

Mahinur Ozdemir TOBB 2024  Halil  Uygun
Bakan Göktaş, Belçika'da yaşayan 300 bin Türk vatandaşının iki ülke arasında sağlam bir köprü oluşturduğunu belirterek, "Bu ülkede kültürümüzü ve değerlerimizi en güzel şekilde temsil eden vatandaşlarımızın başarıları, gurur kaynağımız oluyor." dedi. Göktaş, Belçikalı dostlarının da Belçika Türk toplumunu ülkenin önemli bir değeri olarak gördüğünü ifade etti.

Belçika Türk toplumunun, Türkiye'nin önemli ticaret ortaklarından biri olan Belçika'nın ekonomik ve toplumsal hayatına sağladığı katkıların ikili ilişkilere olumlu yansıdığını belirten Göktaş, göçmen olarak yeni bir coğrafyada köklenmenin ve kurumsallaşmanın kararlı bir mücadeleyi gerektirdiğini vurguladı.

"6 Şubat depremlerinin ardından dayanışma içindeyiz"
Bakan Göktaş, Belçika Türk toplumunun destekleriyle 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta Önsen Çocuk Evleri Sitesi'nin temelinin atıldığını belirterek, bu girişimde emeği geçenlere teşekkür etti. Göktaş, Türk diasporasının öz kimliklerini unutmadan yaşadıkları ülke ile samimi bağlar kurarak Belçika’ya değer kattığını ifade etti.

Halil Uygun 4-topaz-sharpen-faceai
 
Bakan Göktaş, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan vatandaşlarına hukuki ve sosyal haklarını ulaştırmaya büyük özen gösterdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Belçika Türk toplumunun huzuru ve refahına atfettiğimiz önemi resmi görüşmelerimizde de her düzeyde dile getiriyoruz." dedi.

"60 Yılda büyük bir aile olduk"
Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliklerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, vatandaşların sorunlarını yakından takip edeceklerini ve taleplerini hızlıca karşılamaya devam edeceklerini söyledi. Göktaş, Belçika Türk toplumuna kariyeri boyunca her sıkıntıda ve mutlu anında yanında oldukları için teşekkür etti. "60 yılda büyük bir aile olduk" diyen Göktaş, bu bağları güçlendirmek için Belçika'daki Türk toplumunun her bireyine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Belçika’da savcılık kendini banka çalışanı gibi gösteren dolandırıcılar için uyardı Belçika’da savcılık kendini banka çalışanı gibi gösteren dolandırıcılar için uyardı

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığını yürüten Belçika’nın, Türkiye'nin AB üyelik sürecine verdiği desteği sürdürmesini temenni eden Göktaş, haziranda yapılacak Belçika genel seçimleri ile Avrupa Parlamentosu seçimlerinin barış içinde gerçekleşmesini diledi.
Haber ve fotoğraflar: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş