EN KISA SÜREDE SEÇİLSİN
Beyrut'ta yaklaşık iki aydır süren "yolsuzluk ve hayat şartlarının kötüleşmesinin" protesto edildiği gösterilere de değinen Hale, ülkesinin bu protestolarla hiçbir ilgisinin olmadığını savundu.
ÇÖP KRİZİ
Hale, ülkede cumhurbaşkanının seçilememesiyle ilgili ise "Lübnan meclisinin, uzun süredir seçilemeyen cumhurbaşkanını en kısa sürede seçmesi" çağrısında bulundu.
Lübnan'da, çöplerin düzenli toplanmaması nedeniyle 22 Ağustos'tan bu yana, sosyal medya üzerinden "Kokunuz çıktı" sloganıyla bir araya gelen binlerce kişi, ülkedeki "yolsuzluk ve çöp sorununu" protesto etmek için gösteriler düzenliyor. Çöp kriziyle başlayan protestolara, parlamentoda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir yıldan fazla süredir ertelenen cumhurbaşkanlığı seçimi ile yönetimde yaşanan sorunlar da ekleniyor.