Hollanda Kraliyet İnzibat Timi (Marechaussee) ve Alman polisi tarafından salı günü yapılan kontroller esnasında Venlo yakınlarında, 45 yaşındaki bir Türk tutuklandı. Yakalanan kişinin Türkiye’de işlenen bir cinayette 23 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Marechaussee'ye ait web sitesinde yer alan haberde, Venlo yakınlarında A76 karayolunda, Hollandalı ve Alman güvenlik ekipleri tarafından yapılan sınır kontrolleri esnasında Ukrayna plakalı bir aracın durdurulduğu ve aracın içindeki kişilerin kimliklerinin kontrol edildiği aktarıldı.

Araçta şoförle birlikte seyahat eden kişinin uzattığı Türk ehliyeti ve Ukrayna kimliğinden şüphelenen güvenlik memurları, belgeleri incelediğinde her iki belgenin de sahte olduğunu fark ederek adamı gözaltına aldı.

Adam hakkında yapılan incelemede, Türk vatandaşı olduğu belirlenen kişinin Türkiye’de işlenen bir cinayet vakası nedeniyle 23 yıl hapis cezasına çarptırıldığının ortaya çıkması üzerine harekete geçen marechaussee ekipleri, 45 yaşındaki kişiyi tutukladı.

Yakalanan kaçak hükümlü Türkiye'ye iade edilmek üzere gözaltında tutuluyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın