Zaventem Belediyesi'nde düzenlenen judo turnuvasında, 7-8 yaş grubu 26-28 kilo kategorisinde yarışan Abdülhakim Yağar, sergilediği başarılı performansla takdir topladı. 

Abdülhakim, turnuvanın ilk maçında Kazakistanlı rakibi Manssur Kurbanov ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye temkinli bir başlangıç yapan Abdülhakim, antrenörünün tavsiyelerine dikkat ederek ilerledi. Son 8 saniyesine kadar her iki judocunun da puan alamadığı müsabakada, Abdülhakim'in verdiği bir boşluk, rakibi Manssur'un ippon yaparak maçı kazanmasını sağladı. 

İlk maçını kaybetmesine rağmen, turnuvadaki ikinci maçında Maya Van Peborgh ile karşılaşan Abdülhakim, sadece 5 saniyede ippon yaparak kazandı. 

Abdülhakim'in turnuvadaki son maçı Alexander Tilemans ile oldu. Bu maçta da güçlü bir performans sergileyen genç judocu, rakibini 10 saniyede ipponla mağlup etti. 

Altın madalyayı kaçırmanın hüznü içinde olan Abdülhakim, turnuvaya ilişkin düşüncelerini "Altın madalya için mücadele ettim, ancak başaramadım. Manssur deneyimli bir judocu, bu kez onu zorladım. Bu, benim için büyük bir motivasyon. Eksikliklerimi gidermek için çalışmaya devam ediyorum." şeklinde ifade etti.

Abdülhakim haftada 4 gün antrenman yaparak antrenman sayısını artırdığını aktardı. Genç judocunun bu kararlı tutumu ve çalışkanlığı, gelecek turnuvalar için onu önemli bir aday haline getiriyor.

Haber ve fotoğraflar: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene Belçika'da konut fiyatları yükselişte: En pahalı bölge Elsene

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.