Fotoğraflar: Osman Boğaçka

Haber/ Yorum / Söyleşi

27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 darbesinin yaşayanların yaraları hala kanar, acıları hala tazedir.

Türkiye her darbede 50 yıl geriye gitmiş olması bir yana, işkenceler, idamlar, ülkeden kaçanlar, vatandaşlıktan çıkartılanlar, fişlenenler, gözaltılar hesap edildiğinde; mağdur sayısı ailelerle birlikte nerden baksanız en az 10 milyon eder…

40’ı hatırlamasa da duyduklarıyla, 80’i yaşadığı için anıları taptaze duruyor.
Başarılı olan darbeler sonrası darbeciler her ne kadar kahraman gibi görülse/ gösterilse de tarih onları yargılar toplumun vicdanında hep suçludurlar. Kenan Evren mesela öldüğünde bir manga asker tarafından defnedilmedi mi?

Fakat 15 Temmuz 2016 gerçek kahramanlarını darbeye canlarıyla mallarıyla karşı koyarak çıkardı.
60 darbesinde henüz yeni yürümeye başlayan bir çocuk, 80 darbesinde tığ gibi bir delikanlı…
15 Temmuz Darbe girişiminde tecrübeli, 4 bin çalışanının kazanlarını kaynatması ile ortalama 20 bin kişinin Allah’tan sonra karının doymasının sebebi. İş yaptığı sektörlerde de dolaylı yoldan 30 kişinin nafakasını kazandığını düşünürsek bu sayı 50 bin eder.

Turgut Torunoğulları bence 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin başarısız olmasında adı layığı ile duyulmamış kahramanlardan.

Tanıdığımız, arkadaşımız olduğu için değil, tarihe not düşmek için yazmak gerekir. Bu görev de başta eli kalem tutan bizlere düşer.

Neden sorusunu sormadan önce, “Ne olur ne olmaz, kimin kazanacağı belli mi olur, gelen ağam giden paşam demeyerek, gerek Haziran 2015, gerekse 1 Kasım 2015 erken seçimlerinde “Başkanlık sistemini destekliyorum” demek, her babayiğidin göze alacağı bir durum değil. Velev ki Ak Parti kazanmasaydı, onca yatırım ne olurdu?

Ardından Turizm işi yaptığı halde, Rusya ile yaşanan Uçak Krizi sonucu, çoğu turizmci gibi ağlayıp sızlayarak devletten yardım dilenmeyip, “ Bu sene de kar etmeyelim, devletimizin yanında olalım” dediği için.

HAS_0753

15 Temmuz akşamı sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı ile fotoğrafını paylaşıp, kesin ve net bir dille darbe girişimini kınayıp, maddi manevi devletimizin yanındayız, dediği için…
Ne var bunda diyebilirsiniz.

Hiç de öyle değil, tüm servetini bir gece de kaybedebilir, kendisi, ailesi darbecilerin işkence hanelerine yollanabilirdi.

O, ince, küçük, şeytani, menfaatçi planlar yapmadan daha neyin ne olduğu belli bile değilken, Bakanlar, Milletvekilleri, Ak Parti İl ve ilçe teşkilatları başta olmak üzere telefonunda kayıtlı ne kadar etkili / yetkili varsa şu mesajı çektiğine şahidim: “ Sayın Bakanım, Vekilim, Başkanım ne yapabiliriz, her şeyimizle yanınızdayız.”

Cevap alamadıkları bir yana, aldığı cevapların çoğu,” Henüz neyin ne olduğunu biz de bilmiyoruz” şeklindedir.

O bunları yazarken, gözü televizyonlarda kulaklarında 300 metre ilerideki otelden gelen kurşun sesleri. Darbeci hainler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otelini basmışlar, derdest edeceklerini sanırlarken Cumhurbaşkanımız darbeci özel timden 15 dakika önce otelden ayrılmıştır.

Sıradan vatandaşlar bile yollara, köprülere dökülüp darbecilere darbeyi canlarını ortaya koyup dar ederken, öyle bir kesim vardı ki; “ Yine de ne olur ne olmaz’ düşüncesi ile en erken 24 saat sonra ‘darbe karşıtı olduklarına dair paylaşım / açıklama yapmaya başladılar.
İş ve siyaset dünyasının bir çok ismi bile darbecilerin başarılı olma ihtimalini göz önüne alarak ilk 48 saat hatta aradan üç ay geçmiş olmasına rağmen temkinli davranırken, Turgut Torunoğulları’na kahraman demek abartı mı sizce?

Turgut Torunoğulları darbeye karşı olduğu bildirisini yayınlarken bir kısım da darbe seviciliğine başlayıp, Cumhurbaşkanına lanet okuyor, darbeci askerlere methiyeler düzüyorlardı. Baktılar darbeciler başarılı olamıyor, darbe seviciler önceki paylaşımlarını teker teker silmeye başlayıp, ‘Kahrolsun Darbe’, ‘ Kahrolsun FETÖ’ demeye başladılar.
Biz bunlara kısaca ‘Fırıldak’ diyoruz…

Turgut Torunoğlulları vatan millet sevgisi nasıl olurmuş gösterdiği için Kahramandır.
Mal canın yongasıdır derler. O, bir çok kimsenin hayal bile edemeyeceği malını, otellerini, artı canını ortaya koymuş, ortaya koymak bir yana bir nevi Rus Ruleti oynamış hiçbir şey düşünmeden.

Küçücük bir esnafın bile, değil canını, canının yongasını kaybetmemek için ‘ Fırldaklık’ yaptığı darbe girişiminden 6 gün sonra Türkiye’ye gittim…
Cumhurbaşkanımızı almaya gelen darbeci özel tim elemanları hala Marmaris’in dağlık alanlarında aranıyordu. Benim Marmaris’e gittiğim gün ise tamamı yakalanmıştı.
Gittiğimiz yer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 500 metre uzaklıktaki Sentido ORKA LOTUS BEACH Otel…
Sahibi malumunuz, Hollandalı Türklerden, HOTİAD eski başkanı, DEİK Avrupa’nın bir önceki Başkanı mütevazı, çalışanlarının ağabeyi işadamı Turgut Torunoğulları…

Kendisi ile darbe akşamını konuştuk, kaydettim, notlar aldım…
Bir yazı dizisi çıkacak şeyler anlattı…
Söyleşinin sonunda öyle bir şey söyledi ki, bana yetti. Eğer kendinizi onun yerine koyarak anlamaya çalışırsanız size de yetecektir inanın. Dedi ki, ‘ Ben şu anda buradaysam, seninle konuşuyorsam ve bu imkanlara sahipsem bu devletimin, milletimin sayesindedir. Şayet darbe başarılı olsaydı ne olurdu biliyor musun? Buraya bir subay gönderip, ‘bundan sonra onun emrindesin’ derlerdi. Devletim varsa ben, ailem, milletim var, Devletim yoksa ben olsam ne olur olmasam ne olur. Unutulmamalı ki en kötü demokrasi bile en iyi darbeden daha iyidir. Demokrasiye inanıyorsak, sandıkla gelen sandıkla gider. Allah bu tür darbecilere fırsat vermesin.”
Buyurun, lafla vatan millet sevgisi gösterenlere ders olacak, kapak olacak bir söz. Vatan Millet sevgisinin göstergesi vatana, millete yapılan hizmetlerle ölçülmelidir ve bu ölçüyü de mangal gibi yürek ve dik duruşla göstermeli insan. Anlatmak istediğimize örnek Turgut Torunoğullarıdır. 
Kahramanlar ve liderler zor zamanlarda hızlı ve doğru karar veren insanlardır.

HAS_0743

Son aldığım habere göre Marmaris İçmeler’de bulunan Sentido ORKA LOTUS BEACH Otel 2016 yılı Ukrayna Turizm Başarı Ödüllüne layık görülmüş, bu güzel haberden yola çıkarak
Haydi Türkiye sıra sende:

Bir gün olur ya ( ki olmalı ) 15 Temmuz Demokrasi ödülü verilirse, Benim adayım belli…
Gerisi Laf-ı Güzaf ( Boş Laf )

Not: Bu yazı, Türkiye’de ve Avrupa’da İş dünyasında hala mırın kırın edip, FETÖ’ye FETÖ demekten çekinen hatta demeyenlere ithaf olunur. Ve sıcağı sıcağına yazıp yazım güme gitmemesi, suların bir nebze durulması ve 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin 3. Ayına denk gelmesini istediğim içindir.

©SONHABER.EU