Hollanda Türk Toplumu’nun Değerli Üyeleri,

Sevgili Vatandaşlarım,

1 Ekim 2015 tarihinden buyana sürdürdüğüm Rotterdam Başkonsolosluğu görevim, başka bir göreve atanmış olmamdan dolayı 14 Ağustos 2018 tarihi itibariyle sona erecektir.

Görev sürem boyunca çalışma arkadaşlarımızla birlikte ilgili mevzuat ve imkanlar ölçüsünde etkin ve verimli hizmet sunmaya çaba gösterdik. Bunun yanısıra, ülkemizi ve Hollanda Türk Toplumu’nu ilgilendiren konularda verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık.

Üç yıllık görev sürem içinde gerek ülkemizde gerek Türkiye-Hollanda ilişkilerinde önemli gelişmeler yaşandı. Bu süreçte yaşanan zorlukların aşılmasında en önemli güç kaynağımız, bizi millet olarak biraraya getiren ortak değerler temelinde birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz olmuştur.

Bu meyanda vatandaşlarımızca ve sivil toplum kuruluşlarımızca gösterilen duyarlılık ve verilen destek için teşekkür ediyorum.

Başkonsolosluğumuz ile toplumumuzun tüm kesimlerinin, hiçbir ayrım gözetmeden kucaklaşmasını sağlamak ve varolan diyaloğu güçlendirmek görevim süresince ulaşmaya çalıştığım ana hedeflerim arasında yer aldı. Bu amaca ulaşmak için gereken gayreti göstermiş olmanın vicdan huzuruyla ayrıldığımı ifade etmek isterim. Zira, vatandaşlarımızın bireysel veya kurumsal görüşme taleplerinin neredeyse tamamını olumlu karşıladım, yapılan davetlere icabet ettim. Sizlerin sorunlarını ve beklentilerini en doğru ve hızlı şekilde ilgili makamlarımıza arzettim. Başkonsolosluğumuzda verilen hizmetlerin ayrım gözetmeden herkese en iyi şekilde verilmesi hususunda gereken hassasiyeti gösterdim. Bu süreçte katkı sağlayan çalışma arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç biliyorum.

Diğer taraftan, toplumumuzun ayrılmaz ve değerli bir parçası olduğu Hollanda toplumu ve Hollandalı kurum ve örgütler ile de yakın ilişkiler kurmaya önem verdim. Özellikle yerel yönetimlerle diyalog içinde vatandaşlarımızın çıkarlarını korumaya gayret gösterdim.

Ayrıca, üç yıllık görev sürem içinde vatandaşlarımızın ülkemizde yapılan ikisi seçim biri referandum için olmak üzere, üç kez oy kullanmalarını teminen gerekli organizasyonları başarıyla gerçekleştirdik. Ülkemizin demokrasisini güçlendiren bu süreçte oy kullanan sade vatandaşımızdan en üst düzeyde görev yapan herkese bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Birçok sınamayla karşı karşıya kaldığımız üç yıllık görev sürem boyunca gururla üstlendiğim bu önemli görevin idrakinde olarak ülkemize ve Türk Toplumuna en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım. Devraldığım bayrağı daha ileriye taşımaya çabaladım. Mesleki anlamda çok önemli tecrübeler edindiğim ve ayrıca acısıyla tatlısıyla birçok hatıralar biriktirdiğim Rotterdam Başkonsolosluğu görevimin ve siz değerli vatandaşlarımızın gönlümde her zaman ayrı bir yeri olacaktır.

Bu vesileyle hepinizi şahsım ve ailem adına saygı ve sevgiyle selamlıyor, birlik, beraberlik, sağlık ve huzur içinde bir yaşam geçirmenizi diliyorum.