6 yıldır düzenli olarak SonHaber.eu’da köşe yazarlığı yapan Aykut Torunoğulları, başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra, sanatsal ve kültürel çalışmaları da ihmal etmiyor.

Aynı zamanda Hollanda Beşiktaşlılar Derneği Başkanı olan Aykut Torunoğulları Kars’da yoğun ilgi gören imza günü için sorularımıza verdiği cevaplarda şöyle konuştu: “ Memlektim olan Kars’a budan ayrıldıktan sonra çeşitli zamanlarda çeşitli vesilelerle geldim. Fakat bu gelişim hepsinden farklı oldu. Sanatçı Kardeşim Ahmet Aslan ile geldiğimiz Kars’ta beklediğimden daha fazla ilgi görmek beni hem sevindirdi hem de bu insanlara, topluma, insanlara karşı sorumluluğumu bir kez daha hatırlattı. “ dedi.

Kars Kültür Merkezini hınca hınç dolduran Karslı hemşehrilerine kitabından pasajlar okuyan, nasıl yazdığını, yazarken nelere dikkat ettiğini, yazmanın nasıl bir duygu olduğunu anlatan Aykut Torunoğulları, genelde hayata dair yazılar yazdığını söyledi. Özellikle unutulan değerleri, insan ilişkilerini, ahde vefayı, özlemleri, daha doğrusu güzel ve mutlu yarınlar için dünümüzü bugünümüzü yazmaya çalıştığını söyledi.

kendini dinlemeye gelenlerin yoğun ilgisinin ardından “ Karmakarışık” kitabını okurlarına imzalayan Aykut Torpunoğulları, proğgraın ikinci bölümünde sahneyi ve mikrofonu saz virtiözü Ahmet Aslan’a bıraktı. Hem söyleşi hem de konser izleme fırsatı bulan Karslılar, hemşehrilerini Kars’ta daha sık görmek istediklerini söylediler.

Sorulan bir sru üzerine Aykut Torunoğulları bir yılı aşkın süredir bir kitap üzerinde çalıştığını, Karmakarışık adlı kitabı gibi değil, çocukluğunun geçtiği Kars’tan başlayan bir öyküyü kalema almaya çalıştığını ifade ederek, “ Bir dahaki gelişim inşallah ikinci kitabımla olur” dedi ve yeni kitabının adını ve içeriğini sır gibi sakladı.

Fotoğraflar için buraya tıklayınız.

©SONHABER.EU