Dün kendisi ve ortağı Arzu Sönmez ve yanlarında basın danışmanları Deniz Tebessümle ile T.C Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız’ı ziyaretleri esnasında görüştük.

Ayyıldız’a nezaket ziyaretinde bulunan ve Rotterdam’a yerleşme kararını açıklayan Cemil İpek’çi ortağı Wens Fashion sahibesi Arzu Sönmez ile yapacakları ortak çalışmalar hakkında da bilgi verdi.


Bir kaç önce ABD’de yaptığı defileye, yüzlerce senetörün eşleri ile birlikte , şu anda ABD Başkanlığı seçimleri için yarışan Hillary Clinton’ın da özel ilgi gösterdiğini ifade eden İpekçi, ABD’ne yerleşmesi için ciddi teklifler aldığını, fakat tercihinin Hollanda olduğunu söyledi.

Yapacakları çalışmalarla moda dünyasına yeni bir ses, renk, soluk getireceklerine kesin gözü ile bakılan İpekçi ve Wens Fashion imzalı ile servet değerindeki giysilere sahip olmak ya da giymek artık mümkün olacağı belirtildi.

Wens Fashion sahibesi arzu Sönmez, Başkonsolos Ayyıldız’a verdiği bilgilerde, kendisinin asıl mesleğinin emlekçılık olduğunu bu işe önce hobi olarak başladığını fakat asıl mesleiğinin önüne geçtiğini ifade ederek, “ Gediğimiz nokta ünlü modacımızla Hollanda’da bir moda evi açmak oldu” dedi.


Fiyatlarının binlerce doları bulan, hakiki değerli taşlarla süslenmiş gelinliklerin ve abiyelerin kiralanarak her bütçeye uygun hale getirildiğini iafade eden Arzu Sönmez, “ Cemil İpekçi ile yapacağımız çalışmalarda moda evimize giren bir müşterimiz, ayakkabısından takısına, saçından makyajına kadar her şeyi ile çok farklı olarak çıkacak.” Dedi.

IMG_4730


Eğitimini Belçika’da tamamlayan 70’li yıllarda Türkiye’ye dönmesi ile Moda dünyasına adını altın haflerle yazdıran Cemil İpekçi, “ Önce Almanya’ya yerleşmeye karar vermiştim, ardından ABD’den teklif geldi ama kısmet Hollanda imiş. Hollanda’yı çok seviyorum. İşimi severek yapıyorum. Arzu hanımla güzel işlerin altına imza atacağımıza inanıyorum. Allah her şeyi hayırlısını nasip etsin” dedi.


3 saate kadar süren ziyaret sırasında, moda dşında gündeme damgasını vuran olaylar konuşulurken, Sadin Ayyıldız bu kararlarından dolayı Cemil İpekçi’yi ve Azu Sönmez’i kutlayarak balarılar diledi.


Moda ile yakından ilgilnediği görülen Ayyıldız, Cemil İpekçi’yi soru yağmuruna tuttu.

Ziaretin ardından Son Haber’e bir açıklama yapan Basın Danışmanları Deniz Tebessümle, “Türkiyemizin yetiştirdiği ünlü modacımız Cemil İpekçi Rotterdam'da kurulu olan Wens Fashion şirketi ile ortak olmuştur. Modacımız bundan sonra Türkiye ile bağlarını koparmadan Rotterdam'da ikamet edecektir. Burada yeni projelere moda severlerle buluşmanın yanı sıra sadece Hollanda'da yaşayan Türk ve Hollandalı moda severlere değil tüm Avrupa’ya kültür ve moda alanında tanıtımı yapılacak, kişiye özel tasarımlarla hizmet vermek için yola çıkılmıştır.” Dedi.

Çok özel davetliler listesi oluşturulduğu, bu ortaklığın ve birlikteliğin resmen temelinin 6 Kasım 2016 tarihinde vercekleri resepsiyonla atılacağı öğrenildi.

Avrupa’ya göç konusunda uzman araştırmacı, gazeteci, şair Yavuz Nufel ise ünlü modacının Hollanda’ye yerleşmesi hakkında belirttiği görüşlerinde, “ 50/ 55 yıl önce Hollanda’ya çalışmak, yerleşmek için gelenlere baktığımız da düşünceler, iadellar ne kadar farklı olduğunu görüyoruz. Oysa Bugün Cemil İpekçi’nin gelmesi, işadamlarımzın buraya gelip iş kurması, dünya ünlü markalarımızın buralarda şube açmaları, bir milattır. Daha önce Hollanda’nın ekonomisine bilek güçleri ile katkıda bulunan Türkleri , şimdi sermeyeleri ile birikimleri ile gemeleri bir devrin kapandığını gösteren bir milattır. Artık insanlarımız buraya bir tarktör için gelmiyor, ithal gelin- damat olarak gelmiyor; bilgi, birikim ve yatırım için geliyor.”dedi.

©SONHABER.EU