Dişçiler Birliği KNMT tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Hollanda’da şuanda çalışan her üç dişçiden biri yurtdışından gelenlerden oluşmakta. Özellikle bu alanda istihdam bulunduğunu belirten KNMT, Hollandalı mezun dişçilerin sayısına oranla daha fazla dişçinin emekliye ayrıldığını bu nedenle sektörde açık oluştuğunu belirtti.

Yapılan açıklamaya göre yıllık olarak Hollanda genelinde ortalama 300 dişçi emekliye ayrılıyor, buna karşı dişçilik fakültesinden mezun olanların sayısı 200’lerde kalıyor.

Her yıl ortalama 90 dişçi açığının çekildiğini belirten KNMT, yabancı ülkelerden gelen dişçilerle bu açığın kapatılmasından oldukça memnun. Hollanda’ya gelen yabancı dişçilerin yarıya yakını ise yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonrasında tekrar memleketlerine geri dönüyor çünkü bu dişçiler için Hollanda’da çalışmak, bir nevi staj gibi görülüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!