Türk kökenli Hengelo Belediye Meclis Üyesi Burhanettin Carlak tarafından düzenlenen etkinliğe, Hengelo Belediye Başkanı Sander Schelberg, yardımcıları ile Türk kökenli çocuklar ve aileleri katıldı.

Çocuklarla tokalaşan Schelberg'in yerini De Tulp (Lale) İslam Okulu, ilkokul 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Arda Ceylan alırken, diğer çocuklar da belediye başkan yardımcılarının koltuklarına oturdu.

Etkinlikte çocuklar, "Çocuklar Arasında Sosyal Medya Kullanımı" konulu toplantı yaptı.

Karşılıklı hediyeleşmenin yapıldığı etkinlikte, Belediye Başkanı Schelberg'e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin açılışından sonra Hollanda'ya gönderdiği mektubun ve Osmanlı Devleti'ne 1915'te Hollanda'da yaşanan sel felaketi dolayısıyla yaptığı yardımdan dolayı gönderilen teşekkür mektubunun bir kopyasının yanı sıra bir kutu baklava hediye edildi.

Carlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bütün dünyada kutlanan bir çocuk bayramı olduğuna dikkati çekerek, "Amacımız kendi değerlerimizle Hollanda kültürüne katkıda bulunmak ve zenginleştirmek. Bunun gelenek haline gelerek sadece Hollanda değil tüm Avrupa'da yaygınlaşmasını arzuluyoruz." dedi.

Bu bayramı kutlamanın çok güzel olduğunu belirten Schelberg, "Arda gibi güzel toplantı yöneten bir belediye başkanının yanında olmak çok hoştu ve çok iyi geçti. Çocuk bayramı ile tanışmaktan memnuniyet duydum." ifadesini kullandı.

Schelberg'in koltuğuna oturan Arda Ceylan da sembolik de olsa bir süreliğine belediye başkanı olup toplantı yapmanın güzel bir his olduğunu dile getirdi.



WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!