Hollanda Diyanet Vakfı Hac Organizasyonuyla hacca gitmek üzere kayıt yaptıran hacı adayları kutsal topraklara hareket ediyor.
Hollanda Diyanet Vakfı tarafından organize edilen 2018 Yılı Hac Organizasyonuyla 23 din görevlisi dahil olmak üzere toplam 586 kişi bu yıl hac vazifesini yerine getirecek.

Hacı adaylarındaki yaş ortalaması her yıl olduĝu gibi bu yıl da giderek gençleşme eĝilimini surdürmekte. Aralarında 2 haftalık kısa dönem hacı adaylarının da olduĝu kafilelerde ortalama yaşın 50 yaşın altına indiĝı gözdeniyor.

8 Ağustos 2018 tarihinde Amsterdam Havaalanından üç kafile halinde hac yolculuğuna çıkacak hacı adayları, Lahey Din Hizmetleri Müşavir Vekili Mustafa Yeşilorman, Rotterdam Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ali Parlak, Hac ve Umre Organizasyonu Sorumlusu Cevdet Keskin, HDV Yönetim Kurulu ve hacı adaylarının yakınları tarafından uğurlanacaklardır.
HDV Mütevelli Heyet Sekreteri Osman Gülbe hocanın sorumluluğunda Türk Hava Yolları ile dört kafile, ondört grup halinde kutsal topraklara giden hacı adaylarına dördü bayan olmak üzere toplam 23 görevli rehberlik edecek.

Hacı adaları önce Hac vazifeleri için Mekke’ye daha sonra da Medine’ye geçip Hollandaya dönecekler. İlk üç kafile normal dönem, dört hafta olarak planlandı. Normal dönem gidecek hacı adayları 8 Agustosta gidip 7 Eylülde dönecekler. İki hafta kısa dönem olarak planlanan dördüncü kafilenin ise 14 Ağustos`ta gidip, 29 Ağustos`ta da dönüş yapacaklar.