Neticede burada fakir fukara fonuna başvuru yapıldığında açıkça yurtdışında mal ve mülkün olup olmadığı açıkça sorulmakta. Başvuru formunda yine yalan ve yanlış beyan verildiğinde alınan haksız ödemelerin geri istenecegi belirtilmekte.

Bütün bunlara rağmen Türkiye'de 2-3 hatta 8 dairesi olanlarda devletin fakirlere verdigi bu ayliga basvurarak fakir fukara fonunu talan etmekteler.

Bu fonun amacı kendi yaşamını sağlayamayan, işsiz ve malı mülkü olmayanlar için asgari destek niteliğinde insani bir yardımdır. Milletin toplumun vergileriyle beslenen bu fonu yalan yanlış beyan vererek talan etmek doğru olmasa gerek.

Her ne kadar araştırma yapılırken usulsüz davranıldığını iddia etmek bir haksa, bu paralarıda haksız olarak almakta bir o kadar haksızlık olsa gerek.

Madem haksızlık yaparak bu paralar alınıyor, o zaman en azından kitabına uygun yapın ve üzerinizdeki malları başkalarının üzerine yapın. (Her ne kadar bununda doğru bir yöntem olmadığını savunsamda)

Şimdi bu yazımdan dolayı kimse kusura bakmasın, "ortak ganimetten bir hırka bile alsa ve sonrasında ölse o asker şehit olmaz" diyor efendimiz.


Hüseyin Sayılgan
Konuk Yazar