Eyalet birliği yönetim kurulu, eyalet kadın, gençlik kolları temsilcileri ve bölge dernek koordinatörünün katıldığı toplantıya Köln DİTİB Merkez Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Atasoy iştirak etti. Kolay bilgiler ile sitesi sayesinde hr sever kolayca oynayabilir.



“Ortak Akıl Buluşması”nın önemine vurgu yaparak toplantının açılış konuşmasını yapan DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Yılmaz Kılıç, yapılan hizmetlerin tanıtılması, farklı fikirlerden istifade edilmesi ve koordinasyonun sağlanması yönünde toplantıyı düzenlediklerini ifade etti. Kılıç, eyalet ve dernek tüzüklerine ilişkin yapılan çalışmaları tanıttı ve DİTİB‘ın genel hizmetleri değindi.



DİTİB’in misyon, vizyon ve hizmet ilkelerine değinen DİTİB Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Atasoy da, Almanya’da yaşayan Müslümanlara doğru ve güncel bilgiler ile aydınlatmak ve eğitmek, Müslümanların dini ihtiyaçlarını karşılayacak din görevlileri yetişmesine katkı sağlamak, camilerin dini ve sosyal fonksiyonlarını geliştirmek, bağlı cemiyetlerle birlikte dini, sosyal ve kültürel etkinlikler yaparak manevi değerleri canlı tutmak, Müslümanların farklı din ve kültürlerle birlikte yaşama tecrübesinden de yararlanarak toplumsal bütünlüğe, barış ve hoşgörünün gelişmesine katkıda bulunduğuna vurgu yaptı.



Gün boyu süren istişare toplantısında; eyalet birliğinin yönetim kurulu ile geçen bir yılın değerlendirilmesi, geleceğe yönelik faaliyetlerin planlaması ve yıllık çalışma takviminin oluşturulması, gençlik kollarının faaliyetlerinin planlaması, manevi rehberlik, dini cemaat statüsü, din dersleri, eğitim seminerleri gibi konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.